5 napos, intenzív rehabilitációs tábor Szigetszentmárton, Mártoni Tábor

 

A stroke egy súlyos betegség, mely során hirtelen, kritikusan kevés vér jut az emberi agyba, és ez hatással lesz a gondolkodásunkra, a mozgásunkra – életünk minden pillanatára.

Az egyik percben még egészségesek, vidámak és kommunikatív vagyunk, a következőben viszont szédülni kezdünk és kettős látásunk lesz. Féloldali végtaggyengülést, bénulást érzünk. Nehezen értjük meg, mit mondanak a többiek. Nem tudjuk kifejezni a gondolatainkat, esetleg iszonyatos fejfájásunk támad és látótér kiesésünk lesz. Ezek a stroke tünetei.

 

A fenti statisztikát saját csoportunkban készítettük, az eredmény sokkoló: egyre több a fiatal és munkaképes korú, akikre a stroke közvetlenül lecsapott (a stroke szó angolul leütést, lecsapást jelent).

Az alapítvány létrehozója, Sarkadi Gabriella 2006-ban szenvedte el a stroke-ot. Az esélyeiről: 10 emberből kb. 1 él túl egy olyan súlyosságú stroke-ot, amivel ő szembesült, és 10.000 ilyen túlélőből nagyjából 1 gyógyul szinte maradéktalanul.  A felépülése közel négy évig tartott.  Úgy gondolta, hogy “szerencséje” olyan áldás, ami felelősséggel jár. Ezért a stroke-on átesett betegek újrakezdéséért és a teljes felépülés elősegítéséért hozta létre a Strokeinfót

és szervezzük az 5 napos, intenzív rehabilitációs táborunkat.

Ez 5 csodálatos nap, mely reményt és új lendületet ad a gyógyulási folyamatnak!

A stroke-ból nem lehet csak a gyógyszerek segítségével meggyógyulni, óriási szerepe van a gyógytornának és a logopédiai gyakorlatoknak, a lelki és mentális támogatásnak. A táborban ezekből a rehabilitációs tevékenységekből épül fel minden nap.

2017.

 

2018.

Augusztus 6-11.

Az önköltségi részvételi díj összege 35.000.-Ft, mely tartalmazza a teljes ellátást, minimum napi 5 óra terápiát:  mozgásterápia (ARNI módszer is), beszédterápia (akinek szüksége van rá), önsegítő csoportterápia, zeneterápia, masszázs.

Az összeg útiköltséget nem tartalmaz.

A részletes program: a későbbiekben, leghamarabb június hónapban.

Élménybeszámolók és képek a 2017. évi programról:

“Az 5 nap alatt kivirágoztam! Egész nap foglalkozás, előadás volt, sőt vacsora után tábortűz mellett beszélgettünk, daloltunk. Nagyon jót, számomra sok jót kaptam. Pl. Nem tudom megcsinálni! – azt mondták lépésről lépésre :)” G. A.

“Kaptam: Feloldást a görcsös állapotomból, ami leginkább kezemben hatott, ezért a fizikai görcseim is lazultak. Tudást a magam megismeréséhez és elfogadásához, támogatást ahhoz, Hogyan tovább?” B. M.

“Hogy mit kaptam? Sok új gyakorlatot, amivel kiegészíthetem a megszokottakat. Itt találkozhattam a rég nem látott sorstársakkal, főleg olyan emberekkel, akik a tapasztalataikkal felmérhetetlen segítséget nyújtottak.” GY. K.

“Nagyon jól éreztem magam. Sok minden jót hallgattunk, csináltunk, szívtuk magunkba. Annyira jó volt mások történetét hallgatni, tanulni tőlük, barátságot kötni a sorstársakkal. ” O. E.