Kis pénz, nagy halál – ez az egyértelmű összefüggés rajzolódik ki az EuroHope, az unió egészségügyi ügynökségének hét országra kiterjedő felméréséből. Nem igaz, hogy az orvosaink kevés pénzből is eredményesen tudnak gyógyítani.

Janos_korhaz_stroke

Stroke – a betegség jelentkezése után 30 és 90 nappal, illetve egy év után

Magyarország eredményessége a legrosszabb minden időszakban

A szélütés népbetegség nálunk, s ellátásánál nagyon fontos szerepe van a gyorsaságnak és a szervezettségnek. Egyrészt annak, hogy a család felismeri-e, hogy egy 20-30 éves embernél mit jelent az eltorzult arc, ha hirtelen nem tud beszélni, vagy az egyik kezéből kiesnek a tárgyak. Másrészt, hogy az egészségügyi intézménybe érkezve ültetgetik-e, fektetgetik-e, várakoztatják-e a folyosón órákig, vagy azonnal beindul a gépezet, mert egy-két órával a tünetek jelentkezése után a legtöbb eset még nagyon eredményesen gyógyítható.

Várható volt hát, hogy a stroke-gyógyítás terén a lassú, lomha magyar egészségügy rosszul fog teljesíteni. A hét ország közül az utolsó helyen állunk a 30 napos halálozásban, a betegek 15 százalékát egy hónap alatt elveszítjük. A csúcstartó ezen a téren Olaszország, ott nyolc százalékos a 30 napon belüli halálozás, vagyis kétszer nagyobb esélye van egy olasz betegnek, hogy egy hónap múltán még élni fog, mint egy magyarnak. Egy év után a betegek közel 30 százaléka hal meg Magyarországon, a skótok alig maradnak le tőlünk. A többi országban 17-22 százalékos az arány. Vélhetően még sokkolóbb különbséget találnánk, ha az életben maradt betegek életminőségét vetnénk össze. Az időben megkezdett, modern terápia következtében ugyanis nem csak többen maradnak életben, de jóval nagyobb arányban gyógyulnak meg, élhetnek teljes értékű életet a stroke után, mint nálunk.

Teljes cikk: http://valasz.hu/itthon/kis-penz-nagy-halal-leszamoltak-egy-magyar-legendaval-113691

Seamless ornament with chamomiles

„A gyógyulás képessége benned van.
A terapeuta csak hozzásegít ahhoz,
hogy megtaláld.”

Richard Bach

 

A múlttól a jövőig

 Az akupunktúra napjainkban igen elterjedt, ez a különleges orvoslás már jól ismert az emberek számára.

A kínaiak szerint a világmindenség egységes egész, melyben – ahogyan Einstein évszázadokkal később kimutatta- az anyag és az energia ugyanazon jellegű realitás. Az életerő, amely fenntartja őket- a csi- szétáradt és szétszóródott az egész kozmoszban, melynek mi kis részei vagyunk, de állandó kapcsolatban mindennel. Ez a csi két alakban jelenik meg, vagyis ugyanannak a valóságnak két arculata van: a YIN és a YANG. Ezek váltják, kölcsönösen létrehozzák egymást, átalakulnak egymásba. Egymás ellentétei és kiegészítői, ugyanannak a valóságnak két oldala van, mint például a nappal és az éj, a víz és a jég.

Létünket teljesen átjárja az energia, melynek számos, külső és belső forrása van, mint a levegő, melyet belélegzünk, vagy a belőlünk kisugárzó pszichológiai lelkierő. A szerveinkkel kapcsolatban levő helyek, a bőrünket behálózó energiavonalak, csatornák, a meridiánok, melyben az energia áramlik egész életünk folyamán. Ezeken a meridiánokon találhatók a speciális „akupunktúra-pontok”, a vitális rendszernek az igazi csomópontjai. Ha a szabályos energiaáramlás blokkolódik, akkor zavar, majd hamarosan betegség keletkezik. Hagyományok tanítanak meg arra, mely pontokkal kell „erősíteni”, stimulálni a megfelelő szerveket, és ellenkezőleg, milyen más pontokat kell masszírozni ellazításukhoz, azaz megnyugtatásukra.

Már régen észrevették, hogy a bőr régiói, melyek megegyeznek az akupunktúra és a meridiánok pontjaival, különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. A receptorok továbbítják a jótékony hatású parancsokat szervezetünk mélyébe. Akupunktúrával és Dien Chammal összeköttetésbe és összhangba tudjuk hozni a szervezet belső energiáit környezetével, és megvalósítani a vitális egyensúlyt, a tökéletesen jó közérzet feltételeit.

Az emberek, valamint a belső környezet, és a külső energiák közötti kapcsolat, közelebb visznek a kínai elgondolásokhoz és ajtót nyitnak a jövő fantasztikus útjainak.

 

 ID-10060473

 Forrás: Dr Roger Dalet professzor gondolatai alapján

 Írta: Olsa Ildikó

Seamless ornament with chamomiles

 

Diákok fordították:

1, Modern kezelés az agyvérzéses pácienseknek

2,  Mi is az a szélütés?

 

Seamless ornament with chamomiles

 

 

Hogyan segít a gyógypedagógiai fejlesztés?

A szélütésen átesett betegek szövődményei közé tartozik a beszéd és látászavar, a hallás romlása, beszédképtelenség, emlékezetzavar vagy emlékezetkiesés. A stroke utáni életre jellemző, hogy sok olyan az egészséges embernek egyszerűnek tűnő dolgot újra kell tanulni. A tanulást a gyógypedagógia fejlesztő módszereivel lehet elősegíteni. A rehabilitáció célja, hogy a beteg ne csak elvesztett képességeit nyerje vissza, hanem önállóság és önbizalma, önértékelése is minél nagyobb fokban helyreálljon.

Minden stroke-on átesett beteg sajátos egyéni terápiát igényel. A terápia első lépésében a gyógypedagógus felméri, hogy melyek azok a képességek, amelyek a szélütés során sérültek Az egyéni képességfelmérést követően a gyógypedagógus összeállít egy képzési programot, amelyet a gyógypedagógus a beteggel szoros együttműködésben az állapotjavulás függvényében követ. A gyógypedagógus olyan gyakorlati feladatokat is végeztet a betegekkel, amely javítja a koncentrálóképességet, fejlesztik az emlékezetet és a kommunikációs és szociális képességeket is.

Terápiás módszerek:

Seamless ornament with chamomiles

Hálóval fognák ki az agyból a vérrögöt

Megváltoztathatja a stroke kezelését egy új, hálószerű eszköz, amellyel mechanikusan el lehet távolítani az agyból a stroke-ot okozó vérrögöt – közölte a Medical Online szakportál.

Egy nemrég elvégzett klinikai vizsgálat során a Solitaire nevű áramlás-helyreállító eszközzel drámaian jobb eredményeket értek el, mint a standard mechanikus kezeléssel – írja a Medical Online.

További cikk: http://hvg.hu/egeszseg/20120828_Haloval_fognak_ki_az_agybol_a_strokeot_ok

 

ID-10073347

Seamless ornament with chamomiles

Ez segíthet a stroke után

A közvetlenül az agyi érkatasztrófa (stroke) után alkalmazott őssejtinfúzió segíthet az érintettek felépülésében és a következmények enyhítésében – vélik azok a bolíviai tudósok, akik patkányokon próbálták ki a módszert, ragyogó eredménnyel. Szerintük az eljárás távlatilag emberi próbákra is alkalmas lehet.

A La Paz-i Egyetemi Kórház kutatói harminc perccel azután juttattak őssejteket az állatok szervezetébe, hogy mesterségesen – a köznyelvben szélütésként vagy agyvérzésként is emlegetett – agyi érkatasztrófát idéztek elő náluk. A patkányok normális agyműködése két héten belül nagyjából helyreállt.

További cikk: http://hvg.hu/egeszseg/20130203_Ez_segithet_a_stroke_utan

 

 ID-100188116

 

Seamless ornament with chamomiles

 

 

vissza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..