Seamless ornament with chamomiles

SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOK AZ IDŐSÖDŐK SZELLEMI FRISSESSÉGÉNEK MEGŐRZÉSÉÉRT

Élvonalbeli nemzetközi kutatásokkal veszi fel a versenyt az öregedő társadalmak egyik legnagyobb gondjával a BME EMT által vezetett kutatócsoport.

„A szellemi képességek öregedéssel összefüggő változásai már egészen korán, akár negyven-ötven éves kor körül is jelentkezhetnek” – hangsúlyozta Hanák Péter, a BME Egészségipari Mérnöki Tudásközpont tudományos munkatársa, a szellemi képességek időskori változásának mérését és nyomon követését célul tűző, ún. M3W projekt műszaki vezetője. A szakember úgy vélekedett, hogy bár a demográfusok régóta figyelmeztetnek a világ népességének rohamos öregedésére, a probléma azonban sokkal jelentősebb, mint gyakorisága a napi közbeszédben. 2050-ben például kétszer annyi 65 év feletti ember él majd Európában, mint ma. Sokan közülük egyedül laknak majd, ami nagy terhet ró a fejlett országok társadalmaira, hiszen csökken mind az ápolásra szorulókra fordítható összeg, mind a szakavatott ápolók száma.

Tovább: http://www.bme.hu/hirek/20140826/Szamitogepes_jatekok_az_idosodok_szellemi_frissessegenek_megorzeseert

Seamless ornament with chamomiles

Feldmár András: „Nem önzőség kilépni a szarból!”

Miért ragadunk bele egy olyan környezetbe, ahol nekünk nem jó, ahol bántanak? Miért nem bírunk felkerekedni, és megkeresni azokat az embereket, akik szeretnek és elfogadnak minket? Miért hajítjuk kukába az életünket, és miért hagyjuk, hogy testünket felfalja egy pusztító betegség? Miért olyan nehéz megpróbálni szeretni az életet?

Tovább: http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20131115/feldmar-andras-eletkedv/

Seamless ornament with chamomiles

 

Az élethosszig tartó tanulás

 long life learning_strokeinfo

Alapvető célrendszere arra irányul, hogy az egyén képes legyen a világban – széles értelemben – boldogulni, így többek között: képes legyen tanulni, a megszerzett tudás birtokában cselekedni (munkaszervezetben dolgozni), másokkal együtt élni és hatékonyan élni saját életét (ún. Delors jelentés: “A tanulás rejtett kincs” – Learning: The Treasure Within, UNESCO, 1996).

 Seamless ornament with chamomiles

 

Agyvérzés után nehéz az újrakezdés!

újrakezdés_strokeinfo

  • A stroke-on átesett beteg életminőségét befolyásoló tényezők

  • Ha depresszió fenyeget

  • A szellemi leépülés

 

Tovább: http://www.patikamagazin.hu/betegszervezetek/cikkek/cikk/209/8

Vissza

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Hollósi Csaba szerint:

    Segíteni szeretnék!Kéztréner elsősorban stroke,agyvérzéses betegek gyógyulását hivatott elősegíteni.Bővebb információ:Hollósi Csaba 06209765196 E-mail: csaholl@freemail.hu E-mail-ben tudok képe küldeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..