mozgáskorlátozott_stroke

Az agyi vérkeringési inzultus vezet a leggyakrabban fogyatékossághoz, a legáltalánosabban féloldali bénulással, mint vezető tünettel jellemezhető mozgásfogyatékossághoz. A stroke túlélőinek segédeszközigénye az ellátás különböző fázisaiban nem jelentéktelen. Az ellátóknak birtokukban kell lenniük a kérdéssel kapcsolatos ismereteknek.

1.,A kezelés és a gyakorlás segítői

2.,Ortrézisek (és protézisek)

3.,A személyes gondoskodás és védelem segédeszközei

4.,Személyes mozgás segédeszközei

5.,Háztartási segédeszközök

6.,Bútorok és lakásadaptációk

7.,A kommunikáció, az információ és a jelzés segédeszközei

Dr. Szél István:  Segédeszközök alkalmazása hemiplegiások, illetve stroke-betegek ellátása során

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Hemiplégia,  Budapest

www.rehabint.hu/

 • Gyógyászati, egészségmegőrző és rehabilitációs segédeszközök online katalógusa:  www.gyogyaszati.hu
 • Stroke rehabilitáció segédeszközzel:  Az Ottobock átfogó ellátási koncepciója a stroke korai rehabilitációjától az utógondozásig: http://www.ottobock-aktualis.hu/stroke/
 • Szállítás
  Egalites segítő szolgálat:  061 274 62 33
  Beteg-taxi.hu:   061 769 08 50
 • Református segítő szolgálat:  06 30 496 41 73
 • Empátia segítő szolgálat:  061 336 10 95

Seamless ornament with chamomiles

Kéztréner

Azoknak az embereknek szeretnék segíteni, akik gyógyulni akarnak.

A saját példámat tudom elsőként elmondani, mert a saját tapasztalatnál nincs is jobb.

A stroke 4-5ik hónapjában nagyon bosszantott, hogy szinte teljesen leállt a javulásom rosszabb nem lett, de jobb sem, a tornákat lelkiismeretesen elvégeztem, sőt kicsit többet is, de nem voltam elégedett. Aztán felvetődött bennem egy eszköz képe, amivel olyan mozgást lehet végezni, ami kötött pályán mozog.

Tehát, ha ki akarom nyújtani a karom ez nem sikerül a gyógytornász segítsége nélkül, de a kéztréner kiiktatja gyógytornászt. Nagy szabadság, hogy én dönthetem el, milyen gyorsan, milyen erővel a saját fájdalom küszöböm figyelembe vételével én döntök, nincs pardon a kötött pálya miatt nincs lazsálás, ha kinyújtom, akkor ki van nyújtva, de közvetlenül én kontrollálok minden mozdulatot bármikor megszakíthatom, vagy éppen fokozhatom a mozdulat erejét, sebességét.

A kéztréner elsősorban a bénuláson Pl: stroke, agyvérzés vagy baleseti trauma és általános kézgyengeség esetén a betegek gyógyulását hivatott elősegíteni, de karbantartásra megelőzésre is ajánlott, a csukló a könyök és a váll mozgását hivatott helyre állítani. Az izomzat újra munkába állítása a cél.

Ez a tréning sokkal átfogóbb és eredményesebb az eddig végzett tornagyakorlatoknál.

Ez a biztos út a gyógyuláshoz, bizonyított és kényelmes otthoni mozgásterápia. Eddig pár darabot használnak magán személyek,de adományoztam a rehabilitációmat végző kórháznak is ,azok a betegek, akik ott használták utána megkerestek,hogy készítsek részükre egy otthoni példányt.. Fenntartom a jogot arra, hogy elérhető áron tudják ezt az eszközt megszerezni. Bárki, aki szeretne kéztrénert keressen meg,mindenkinek segítek! Már több féle gépet készítünk kézre, lábra külön-külön, kézre-lábra kettő az egyben, és készítettük négy személyeset két láb és két kéz munkahelyest ez inkább a kórházak rehab. osztályának szánva vagy szociális intézmények, otthonok számára. De kérésre lehetőségek szerint bármilyen kérést változtatást megcsinálok.

Hollósi Csaba

Elérhetőségeim:06209765196

E-mail:csaholl@freemail.hu

1    1 (1)

Seamless ornament with chamomiles

Stroke utáni gyakorlatok a teljes életért

idős torna_strokeinfo

A nyugati országokban a leggyakoribb idegrendszeri megbetegedés, ami rokkantságot okoz, a szélütés. A vérzés vagy annak ellátási zavarai határozzák meg, hogy a szélütés hogyan érinti a szervezetet. A megfelelő mozgássorozattal, a teljes körű rehabilitációval csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a szélütést követő tünetek nagy része, beleértve a pszichés zavarokat és az inkontinenciát is.

 

Seamless ornament with chamomiles

Jógával visszanyerhető az egyensúlyérzék szélütés után

A rendszeres jóga segített visszanyerni szélütött emberek egyensúlyérzékét abban a kis méretű amerikai tanulmányban, amelynek eredményét a Stroke című orvosi folyóiratban ismertették.

Az Indianai Egyetem kutatói követéses vizsgálatukba 47 embert vontak be, akik legalább hat hónappal korábban szenvedtek el szélütést. A nyolc hétig tartó jógaoktatás alatt valamennyi páciens egyensúlyérzéke javult azokhoz a sorstársaikhoz képest, akik ilyen tréningen nem vettek részt.

Teljes cikk: http://hvg.hu/egeszseg/20120730_joga_szelutes

jóga_strokeinfo

Seamless ornament with chamomiles

8 Exercises You’re Probably Doing Wrong

http://www.huffingtonpost.com/2014/10/10/exercises-youre-doing-wrong_n_5959292.html?utm_hp_ref=health-fitness&ir=Health+and+Fitness

Vissza

3 hozzászólás a(z) Mozgáskorlátozottságban bejegyzéshez

 1. Hollósi Csaba szerint:

  Segíteni szeretnék!A stroke utáni rehabilitációban,az általam fejlesztett kéztréner segítségével.Az izomzat újra munkába állítása a cél,a csukló a könyök és a váll mozgását hivatott helyre állítani.Rajtam kívül több betegtársam használja a visszajelzések jók.
  Bővebb információ:Hollósi Csaba 06209765196 E-mail: csaholl@freemail.hu
  E-mai -ben tudok képeket küldeni.

 2. Ádám János szerint:

  Legyen szíves segíteni nekem is . A bal oldalam bénult! Segítségét előre is köszönöm%

 3. Pusztai Magdaléna szerint:

  a bal oldalam bénult le a karom kezem laza de nem működik kéztrénert csak úgy tudnék használni ha a bal kézfejemet jól odakötik stabilan

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..