A stroke egy súlyos betegség, mely során hirtelen, kritikusan kevés vér jut az emberi agyba, és ez hatással lesz a gondolkodásunkra, a mozgásunkra – életünk minden pillanatára.

Az egyik percben még egészségesek, vidámak és kommunikatív vagyunk, a következőben viszont szédülni kezdünk és kettős látásunk lesz. Féloldali végtaggyengülést, bénulást érzünk. Nehezen értjük meg, mit mondanak a többiek. Nem tudjuk kifejezni a gondolatainkat, esetleg iszonyatos fejfájásunk támad és látótér kiesésünk lesz. Ezek a stroke tünetei.

A fenti statisztikát saját csoportunkban készítettük, az eredmény sokkoló: egyre több a fiatal és munkaképes korú, akikre a stroke közvetlenül lecsapott (a stroke szó angolul leütést, lecsapást jelent).

Az alapítvány létrehozója, Sarkadi Gabriella 2006-ban szenvedte el a stroke-ot. Az esélyeiről: 10 emberből kb. 1 él túl egy olyan súlyosságú stroke-ot, amivel ő szembesült, és 10.000 ilyen túlélőből nagyjából 1 gyógyul szinte maradéktalanul. A felépülése közel négy évig tartott. Úgy gondolta, hogy “szerencséje” olyan áldás, ami felelősséggel jár. Ezért is hozta létre a stroke-on átesett betegek újrakezdéséért és a teljes felépülésük elősegítéséért a Strokeinfó Alapítványt és szervezi a stroke rekreációs tábort.

Ezek a rekreációs csodálatos napok, mely reményt és új lendületet adnak a gyógyulási folyamatnak!

A stroke-ból nem lehet csak a gyógyszerek segítségével meggyógyulni, óriási szerepe van a gyógytornának és a logopédiai gyakorlatoknak, a lelki és mentális támogatásnak. A táborban ezekből a tevékenységekből épül fel minden nap, de a közösségben eltöltött közel egy hét is nagyon jó hatással van a testi és lelki felépülésre.

2022-ben hatodjára rendezzük meg augusztusban stroke rekreációs táborunkat, az idei évben másodszorra a Gánti tábort: https://www.fecskepalota.hu/galeria,

Összesen 12 fő jelentkezőt tudunk fogadni!

Elsőbbséget élveznek, akik először jönnének a táborba és/vagy aktívan segítik az alapítvány munkáját!

A tábor pontos dátuma: 2022. augusztus 1-6.

A tábor pontos címe: 8082 Gánt-Bányatelep

A részvétel önköltsége előreláthatólag: 39.000.-Ft

A z önköltség befizetésével jogosult:

  • szállásra (5 éjszaka)
  • ékezésre (első nap vacsora, 4x reggeli-ebéd-vacsora, utolsó nap reggeli)
  • Budapest-Gánt busszal történő személyszállításra (és vissza)
  • A táborban napi rendszerességű konduktív terápiát (komplex mozgásos fejlesztő terápia), és/vagy masszázsterápiát, és/vagy mentálhigiénés foglalkozásokat és közösségi programokat (pl. kirándulás) tervezünk.

A részvételi szándékot az info.@strokeinfo.hu címen lehet jelezni, amely az előleg befizetésével válik foglalássá. A befogadás tényéről válaszlevelet küldünk, ezután utalható az előleg, amely összeg beérkezését követően kiküldjük a jelentkezési lapot.

Tábor önköltségének előlege: 10.000.-
Fizetési határideje: 2022. március 31.

A fennmaradó költségtérítést részletekben is lehet teljesíteni, de legkésőbb 2022. június 30-ig kell befizetni, a befizetés jogcíme: tábori önköltség.

Számlaszámunk: MagNet Bank: 16200182-00271204

2017-es táborról képek, élménybeszámlók

2018-as táborról képek, élménybeszámolók

2019-as táborról képek, élménybeszámolók

2020-as táborról képek, élménybeszámolók

2021-es tábor képei, leírása