5. Stroke Rekreációs tábor, Gánt2021-04-16T17:49:33+02:00

A stroke egy súlyos betegség, mely során hirtelen, kritikusan kevés vér jut az emberi agyba, és ez hatással lesz a gondolkodásunkra, a mozgásunkra – életünk minden pillanatára.

Az egyik percben még egészségesek, vidámak és kommunikatív vagyunk, a következőben viszont szédülni kezdünk és kettős látásunk lesz. Féloldali végtaggyengülést, bénulást érzünk. Nehezen értjük meg, mit mondanak a többiek. Nem tudjuk kifejezni a gondolatainkat, esetleg iszonyatos fejfájásunk támad és látótér kiesésünk lesz. Ezek a stroke tünetei.

A fenti statisztikát saját csoportunkban készítettük, az eredmény sokkoló: egyre több a fiatal és munkaképes korú, akikre a stroke közvetlenül lecsapott (a stroke szó angolul leütést, lecsapást jelent).

Az alapítvány létrehozója, Sarkadi Gabriella 2006-ban szenvedte el a stroke-ot. Az esélyeiről: 10 emberből kb. 1 él túl egy olyan súlyosságú stroke-ot, amivel ő szembesült, és 10.000 ilyen túlélőből nagyjából 1 gyógyul szinte maradéktalanul. A felépülése közel négy évig tartott. Úgy gondolta, hogy “szerencséje” olyan áldás, ami felelősséggel jár. Ezért is hozta létre a stroke-on átesett betegek újrakezdéséért és a teljes felépülésük elősegítéséért a Strokeinfót és szervezi az 5 napos, intenzív rehabilitációs táborunkat.

Ez 5 csodálatos nap, mely reményt és új lendületet ad a gyógyulási folyamatnak!

A stroke-ból nem lehet csak a gyógyszerek segítségével meggyógyulni, óriási szerepe van a gyógytornának és a logopédiai gyakorlatoknak, a lelki és mentális támogatásnak. A táborban ezekből a rehabilitációs tevékenységekből épül fel minden nap, de a közösségben eltöltött közel egy hét is nagyon jó hatással van a testi és lelki felépülésre.

2021-ben ötödjére rendezzük meg augusztusban a Gánti tábort, stroke rekreációs táborunkat.

Összesen 16 fő jelentkezőt tudunk fogadni!

Elsőbbséget élveznek, akik először jönnének a táborba és/vagy aktívan segítik az alapítvány munkáját!

A tábor pontos dátuma: 2021. augusztus 16-20.

A tábor pontos címe: 8082 Gánt-Bányatelep

A részvétel költségtérítése előreláthatólag: 37.500.-Ft

A részvételi díj tartalmazza:

  • Szállás
  • Étkezés (reggeli, ebéd, vacsora)
  • Útiköltség

A terápiák költségét, mint eddig minden évben a Strokeinfó Alapítvány fizeti. A táborban napi rendszerességű konduktív terápiát (komplex mozgásos fejlesztő terápia), mentálhigiénés foglalkozásokat és közösségi programokat tervezünk.

A részvételi szándékot az info.@strokeinfo.hu címen lehet jelezni, a válasz vagy befogadás, utána jelentkezési lap küldése, vagy várólistára kerülés.

A részvételi szándék az előleg befizetésével válik foglalássá.

Előleg összege: 10.000.-
Fizetési határideje: 2021. május 10.

A fennmaradó költségtérítést részletekben is lehet teljesíteni, de legkésőbb 2021. július 30-ig kell befizetni.

Számlaszámunk: MagNet Bank: 16200182-00271204

2017-es táborról képek, élménybeszámlók

2018-as táborról képek, élménybeszámolók

2019-as táborról képek, élménybeszámolók

2020-as táborról képek, élménybeszámolók