Strokeinfó Alapítvány

A WIWE szívből jövő üzenete

A WIWE, egy olyan magyar fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszköz, amely, többek között 12 elvezetéses EKG I csatornájával egyenértékű mérése alapján megrajzolja szívünk EKG-görbéjét, felismeri a pitvarfibrillációt, így a STROKE kockázatát.

Az eszközt Dr. Kozmann György (D.Sc.) egyetemi tanárnak (aki a Pannon Egyetem Egészségügyi Informatikai K+F Központjának elnöke, az MTA doktora) és munkatársainak több éves kutatómunkája nyomán érett a 99%-os pontosságot megközelítő fejlettségi szintre.

A készülék ingyenesen letölthető telefonos applikációval együtt használható. Az alkalmazás segítségével a mérés elküldhető e-mailben orvosunknak, hozzátéve a körülményekre vonatkozó megjegyzéseinket (a mérés sportolás után történt-e, megelőzte-e gyógyszer-bevétel, alkohol vagy koffein fogyasztás, párosult-e állapotunk rossz közérzettel, éreztünk-e szabálytalan szívverést, légszomjat, mellkasi fájdalmat vagy szédülést). Ne ijedjünk meg, ha a mérésnél pl. piros jelzés jelenik meg, pár perc múlva megismételhetjük az önvizsgálatot.  A készülék használatát meg kell tanulni, orvoshoz pedig akkor érdemes fordulni, ha többször figyelmeztető adatokat mérünk.

A WIWE alkalmazás el is tárolja a mért adatokat, így folyamatosan figyelhetjük a változást is, ami egy orvos számára a legfontosabb információ. Az elmentett adatok névhez rendelhetők, így külön-külön minden családtagunk szívét diagnosztizálhatjuk egyetlen készülékkel. Sőt! Érdemes a táskában magunknál hordani, hogy bármikor, bárkinek elvégezhessünk egy mérést!

Forrás: http://prim.hu/

WIWE mobil EKG – ez a kütyü „csak” az életed mentheti meg

További információt e-mail címünkön kaphat:info@strokeinfo.hu