7 tipp, amivel MINDEN betegséget elkerülhetünk
Értse meg a betegségek TÉNYLEGES okait, és erősítse immunrendszerét ezekkel a tippekkel!
Megjegyzés: Az alább felsorolt tippek segítenek önnek minden évszakban egészségesnek maradni és megvédik önt a megbetegedéstől… nem csak télen!
Először szeretnénk tisztázni azt a NAGY félreértést, miszerint az emberek a téli időszakban gyakrabban betegek, mint az év további részében. Beszéljünk először a hideg hőmérsékletről. Ilyenkor az ember „nem tud jobban kihűlni”. Sok ember még mindig ezt az óriási tévhitet tartja igaznak, hogy az emberek az alacsony hőmérséklet miatt betegszenek meg…
Ez nyilvánvalóan nem igaz… a hideg időjárás NEM betegíti meg!
Tudta, hogy számtalan kutatás bizonyítja azt, hogy az immunitás akkor nő, ha a hideg idő beköszönt? Ez igaz! Egy tanulmány, amit nemrégiben vizsgáltam meg, azt mutatta, hogy egy hidegterápia, egy hideg vizes fürdő, vagy más hideg vizes kúra használata javulást okoz immunrendszerében!
És mi a helyzet az ún. baktériumokkal?
Stimmel-e, hogy télen tényleg több baktérium, vagy vírus kering a levegőben? Nem, természetesen nem. Sok kutatás bizonyítja, hogy a nyári időszakban a levegőben található baktériumok és vírusok száma több mint télen, hiszen a felszíni körülmények ilyenkor kedvezőbbek a túlélésük számára.
De akkor miért lesznek az emberek télen is betegek? Szeretnék Önöknek egy tippet adni… ez nem a hőmérséklettel, hanem sokkal inkább a napsugárzással van kapcsolatban, és azzal, hogy ez hogyan befolyásolja az Ön egészségét… A betegségek télen, az északi területeken (Kanada, USA, Európa) nagymértékben előfordulnak, míg a déli féltekén (Dél Amerika, Ausztrália, Új-Zéland) nyár van és mialatt az északi féltekén található a betegségek nagy része, addig délen alig fordulnak elő, a nyári időszak miatt.
Ha az északi féltekén tartózkodik nyári időszakban, ahol a baktériumok száma elhanyagolható, akkor a déli féltekén, télen a vírusok nagy mennyiségben fordulnak elő .
Tehát a magas hőmérséklet akadályozza meg a megbetegedést? Nem… ez attól függ, hogy milyen erősek a napsugarak, és hogy az UV-sugarak segítségével szervezete mennyi D-vitamint termel!
Két elmélet van, ami sokak által ismert, és el kell magyarázni, hogy a téli megfázás és influenza miért függ attól, hogy éppen hol tartózkodik az ember…
- elmélet: Ezt azzal lehet összefüggésbe hozni, hogy az emberek normális módon a hideg időben a házban töltik szabadidejüket így az ember több kórokozónak van kitéve az épületekben. Ez egy kedves elmélet, de ha jobban belegondolunk, akkor az ember egész héten 9-től 17 óráig a munkahelyén ül, függetlenül attól, hogy tél van-e vagy nyár. Meglátják, a 2-es elmélet-e az IGAZI okozó!
- elmélet: A gyakori téli megbetegedések oka az, hogy az ember szervezetében a D –vitamin termelése drasztikusan csökken, s ez immunrendszerünk erejét is befolyásolja.
A napsugarak a téli időszakban viszonylag gyengék (ez attól a szélességi körtől függ, ahol él), ezért a szervezet D-vitaminszintje tagoltan csökken, ami az immunitást is csökkenti. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy a D-vitamin szint sok életfeltételhez fontos, többek közt az immunrendszer és a hormontermelés egyensúlyához.
Ez azokra az emberekre is vonatkozik, akik télen is a szabadban töltik a szabadidejüket: Ha Ön az északi féltekén az Atlanta és Los Angeles fölötti területen él, akkor a napsugárzás a téli hónapokban (körülbelül Novembertől Február végéig) nem elég erős ahhoz, hogy, jelentős mennyiségű D-vitamint biztosítson szervezete számára.
A szempont, hogy a szervezetünk által termelt D-vitamin nem elég ahhoz, hogy megőrizzük szervezetünk védettségét a téli hónapokban az IGAZI oka annak, hogy miért nagyobb a téli időkben a betegségek mennyisége. Ezután könnyedén kinevetheti azt, aki azt mondja, hogy „melegítsük fel környezetünket” és úgy nem fenyeget a kihűlés veszélye.
De hogyan tudjuk szervezetünket olyan szinten megerősíteni, hogy legyőzze az olyan vírusokat, amíg még ártalmatlanok?
Most pedig egy rítus következik, amit én már pár éve használok, és tényleg véd a kihűléstől, a járványtól, és a betegségektől.
Már nem is emlékszem, hogy mikor voltam utoljára beteg. Azt hiszem, hogy utoljára 6-7 éve.
Amikor az az érzésem, hogy egy betegség le akar dönteni a lábamról, akkor mindig ezt a módszert alkalmazom-megerősítem a szervezetemet, és a testem leküzdi a betegséget, mielőtt még az komoly gondot jelentene számára.
- Gondoskodjon a megfelelő D-vitamin ellátásról (de ne tablettákkal, vagy mesterségesen magas D-vitamintartalmú ételekkel)
Ez bizonyára a legfontosabb az összes tipp közül
Vigyázni kell a D-vitamint tartalmazó vitamintablettákkal-mivel ezek a legtöbbször vagy hatástalanok, vagy a szervezetre károsak
Ez az oka annak, hogy a D-vitamint természetes úton kell pótolni. A legjobb D-vitamin forrás a Nap, hiszen ha néha kiül egy kicsit a Napra, akkor az is nagy segítség szervezete számára, immunrendszere megerősödik, emellett természetes módon maga a szervezete is termeli a D-vitamint. Ez segít abban is, hogy miként tudja a napsütést ügyesen a maga hasznára fordítani, anélkül, hogy károsítaná bőrét.
Tudom, hogy télen nem mindenki tud elutazni a trópusokra, de ha lehetséges, akkor tervezze a vakációt Januárra (amikor a legalacsonyabban van a D-vitamin szintje) Már néhány téli, az Egyenlítő mellett eltöltött napsütésben gazdag nap is segíthet Önnek abban, hogy megemelje D-vitamin szintjét és ezzel erősítse szervezetét.
Gondoljon arra, hogy ettől NEM tud leégni, ez azt jelenti, hogy nyugodtan üljön ki napos helyre 15-40 percre és ne védje Önt SEMMI a napsugaraktól (hiszen az elnyeli az UV-sugarakat, amik szervezete D-vitamin termelésében játszanak szerepet) Az embereknek, akik egész nap az irodában ülnek, szükségük van D3-vitamin kiegészítőre, hogy ne csökkenjen drasztikusan alacsonyra D-vitamin szintjük.
Bevallom, én télen, az olajon alapuló D3-vitamin kiegészítést választom, hiszen ez ahelyett, hogy gyulladást okoz, kifinomult szójababokat tartalmaz, amit a szívünk, mint a kókuszolajat egy természetes forrásként használ fel.
Ez viszont minden bőrtípusnál más… a halvány bőrszínű embereknek dél körül csak 10 percnyi közvetlen napsütésre van szükségük, hogy szervezetük pótolja D-vitamin veszteségüket, mielőtt még károsodna a bőrük, de azok, akiknek sötétebb színű a bőrük, azoknak ennél kicsivel többet (néha 30-40 percet) kell ülniük a napon ahhoz, hogy szervezetük pótolja a hiányzó D-vitamint. A bőre védelmének érdekében testének elég napfényt kell közvetlenül kapni, de nem szabad túlzásba vinni a napozást, hiszen akkor fönnáll a leégés veszélye
De tudom, hogy a téli trópusi vakációt nem mindenki engedheti meg magának a munka miatt, vagy anyagi okokból, tehát…
Hogy tudja –anélkül, hogy elutazik a télen a trópusokra –megakadályozni, hogy szervezetének D-vitamin szintje veszélyesen alacsonyra csökkenjen?
Ekkor a legjobb forrás a D-vitamin természetes úton való pótlása az étkezések alkalmával, például tojássárgájával, zsírosabb halakkal, hússal vagy különböző gombákkal (egyes Portobella- és Maitake gombák kimondottan jó D-vitamin források).
Kiegészítésként, hogy a bevitt mennyiségű D-vitamin a legjobban legyen hasznosítva, a leghidegebb téli hónapokban naponta egy KIS adag csukamájolajat is fogyasztok annak érdekében, hogy a szervezetem D-vitamin szintje ne csökkenjen le túlságosan. Figyeljen arra, hogy csak kis mennyiségű csukamájolajat vegyen magához (elég, ha ez a szükséges napi D-vitamin 50-100%-ka, mert ha túl sokat használ, akkor túladagolhatja szervezete A-vitamin szintjét. Én körülbelül a dobozon feltüntetett mennyiség kétharmadát veszem magamhoz.
Egy kis kiegészítésként – a D- vitamin szintetikus verziója az Ergocalciferol (D2-vitamin), a természetes változata azonban a Cholecalciferol (D3-vitamin). Mellesleg a dúsított tej D2-vitamint tartalmaz (nem pedig D3-vitamint)…az tehát NEM megfelelő forrás. Én valójában nem bízok meg a „dúsított“ élelmiszerekben, a reggeli gabonapelyhekben sem amik állítólag jó D-vitaminforrások…pedig nem!
2.Fokhagyma, az immunrendszerének erősítésére!
A fokhagyma a teljesítménynövelő szuperélelmiszerek csoportjába tartozik! Nem véletlen, hogy az emberiség már több ezer éve betegségek kezelésére használja – a mai tanulmányok is azt mutatják , hogy a fokhagyma erősíti az immunrendszert.
De mi a legjobb – az öreg fokhagymát tartalmazó tabletták, az egész fokhagyma a kamrából, vagy fokhagymagerezdek stb.? Erre a kérdésre még nincs egy határozott válaszom, ezért megpróbálom a megoldások sokaságát használni – Gyakran megszórom fokhagymával az ételeimet, gyakran készítek aprított fokhagymát és minden nap megeszek 1-2 gerezd fokhagymát.
Ha úgy érzem, hogy szervezetem legyengült akkor gazdagon teszek az ételeimbe belőle, ezenkívül elfogyasztok pár gerezdet is.
3.A kombucha-tea erősíti az immunrendszert
A Kombucha-tea egy erjesztett tea, ami Darmorganizmusok (Probiotikumok) milliárdjait tartalmazza, amik segítenek immunrendszere erősítésében, ezenkívül a probiotikumok mennyiségét is növelik.
Gondoljon bele, hogy a szervezetében található probiotikumok és organizmusok 70%-ának az a feladata, hogy megvédje szervezetét a káros baktériumoktól és kórokozóktól.
Egy üveg Kombucha-teát bio-üzletekben nagykereskedelmi árúcikként lehet vásárolni.
Ha olyan érzésem van, hogy beteg leszek, akkor a Kombucha-teára támaszkodom és azt iszom egész nap. Ennek a teának van egy intenzív íze, ezért én fel szoktam higítani normális teával 1/3 Kombucha-tea 2/3 sima tea arányban. Már egy ideje látok más probiotikumokat tartalmazó italokat a piacon – de mindig arra kell figyelni, hogy a termék kevés cukrot tartalmazzon (mindössze 3-6 grammot kb.237 ml-ben)Ha egy kicsivel több, az nem olyan nagy probléma de ha 8-10 gramm cukrot tartalmaz, akkor az már túl cukrosnak számít.
Az ilyen élelmiszereknek vannak probiotikus és fermentált előnyei is ( például a (nem dobozos) káposztának és a joghurtnak ami ugyanúgy nagy segítség szervezete számára. Emellett rengeteg olyan probiotikus étel-kiegészítő létezik, amit nyugodtan magához vehet.
- zöld tea, kamillatea és más teák
Kutatások bizonyítják, hogy a zöld tea és a kamillatea erősíti az immunrendszert.
Ha a hatása elég csekély is, akkor sem tesz rossz dolgot, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amely minden teánál egyedülálló.
Ezért minden nap kora reggel iszom néhány csésze zöld teát egy kis természetes mézzel. Este pedig pár csésze kamillateát fogyasztok.
Nem rossz ötlet beépíteni ezt a szokást mindennapjainkba, de a teákra még nagyobb szükség van, amikor betegnek érzi magát. Ezen kívül még sok más teafélét iszom, mint például roobios teát, aminek még a zöld teánál is magasabb az antioxidáns tartalma.
- Egy adag antioxidáns
Pontosan tudjuk, hogy milyen fontosak az antioxidánsok az egészségünkre és az immunrendszerünkre
Ezért figyeljen arra, hogy pótolja az antioxidánsokat gyümölcsök, bogyók, édesítetlen kókuszdió és zöldségek segítségével, így elkerülheti a betegségeket.
- Könnyed mozgás (könnyed, nem pedig megerőltető)
Ha úgy érzi, hogy egy betegség le akarja dönteni a lábáról, akkor egy fárasztó edzés nem jó megoldás, hiszen így testének erősen kell regenerálódnia – és így a szervezete az összes energiát erre használja fel , nem pedig arra, hogy a betegséget legyőzze.
Persze én is kemény edzéseket ajánlok, de ha egy betegség van kilátásban, akkor válasszanak kevésbé megerőltető edzésformát. Jómagam ilyenkor kimegyek a természetbe friss levegőt szívni és túrázni – télen is. Ez számomra nem olyan megerőltető, így a testemnek keveset kell regenerálódnia… De ilyenkor olyan érzésem van, mintha mozgás segítene legyőzni a betegséget, hiszen ha kimegyek a friss levegőre, fellendítem vérkeringésemet is.
7. Kerülje az ÖSSZES feldolgozott élelmiszert, és az édesített italokat
Ha tényleg komolyan veszi egészségét és jó hosszú életet szeretne élni, akkor lebegjen ez a szabály a szeme előtt.
Viszont, ha egy betegség a hatalmába keríti Önt, akkor nem szabad a szervezetét égetett Omega-6 olajjal (szója olaj, kukoricaolaj) sült fruktóz gazdag kukoricasziruppal, finomított cukrokkal és más kémiai adalékanyagokkal bombázni.
Az összes ilyen anyag arra kényszeríti szervezetét, hogy további munkákat végezzen el ahhoz, hogy szervezete készen álljon a gyulladások fogadására.
Ezek helyett a helyes módszer az, hogy szervezetébe csak egészséges és feldolgozatlan anyagot vigyen be… gyümölcsöket, bogyókat, zöldséget, tojást, dióféléket, magokat, növénnyel etetett állatok húsát, stb.
Ez a 7 tipp megfelelő támogatást nyújt, hogy a betegségeket legyőzze. Emellett segíti fenntartani szervezete egészségét!
I have noticed you don’t monetize strokeinfo.hu, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month with
new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they
approve all websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools