Az „élő” élelmiszer, tehát az, ami nincs megfőzve és így egy ép enzimatikus rendszert mutat, rendkívüli módon fontos a szívnek. Emiatt kellene nekünk minden nap frissen préseltek leveket, vagy gyümölcspépeket innunk. Mindkét élelmiszer-készítmény gondozza a szervezetet egy könnyű, újrahasznosítható táp-és élelmiszeranyaggal. A szervezetünk ettől fizikailag és pszichikailag is javul.
Az egyik legjobb „lé kombináció” ahhoz, hogy erős szívünk legyen , fehérrépából, sárgarépából és zellerből áll. A fehérrépák tápanyagokat tartalmaznak, amik természetes úton a vérnyomást csökkentik, mialatt a sárgarépa a szervezetben lévő bőr-és testi szövődmények gyógyulását segíti. A zeller a sárgarépával egyetemben a vérnyomás csökkentését segíti. Ezenkívül a vérrög kialakulásának a kockázata, ami végül a szívroham kialakulásához hozzájárul, minimálisra csökkenthető.
A mi tanácsunk: Változtassa meg a táplálkozását
A hagyományos táplálkozás meglehetősen gazdag szénhidrátban. Gondoljon csak a sok kenyérre, süteményre, tésztára, pizzára, stb., amik nem „csak” mindennapokban lesz túl nagy mértékű. Ezek a szénhidrát mennyiségek kihatnak a szív és vérkeringés mellett a teljes szervezetre. Ezért egy szénhidrátban gazdag étkezés minden embert „beteggé” tesz, ez valakinél korábban, valakinél később jelentkezik. A szénhidrátok helyett a figyelem középpontjában kellene lennie a minőségi fehérjék és növényi proteinek fogyasztásának. Az egészséges szívhez a legjobb táplálkozás a magas tápanyag tartalmú és a növényekből származó ételek. Ezeken belül is érdemes megemlíteni a zöldségeket, gyümölcsöket, diókat, magvakat, a hüvelyeseket és a csírákat. A tápanyagok mellet, mint például szénhidrátok, zsírok és fehérjék, a növényi tápanyagok tartalmaznak jelentős mennyiségű, könnyen elérhető bio vitaminokat és ásványi anyagokat.
Különösen nyers formában emészti a szervezet ezeket az értékes tápanyagokat, teljes mértékben. Amennyiben a húsról nem akar lemondani, arra kell figyelni, hogy legeltetésből, vagy ellenőrzött biológiai forrásból származó húst fogyasszon, lehetőleg ritkán, csekély mennyiségben. Ugyanez vonatkozik a hal fogyasztására is. Halakat is kizárólag csak a legjobb minőségből fogyasszon.
Amennyiben Ön a mi ajánlásainkat következetesen megfogadja, a jövőben nem kell többet a szíve miatt nyugtalankodnia.
http://www.zentrum-der-gesundheit.de/herzkrankheiten-hilfreiche-lebensmittel-ia.html
Fordította: Galambos Gergő