Mennyi gyümölcsöt kell ennünk egy nap?

Mennyi gyümölcsöt kell ennünk egy nap?

Hétszer egy nap – ez a tudósok ajánlása, ha gyümölcsről és zöldségről van szó. Ez az étkezés része, amit a „napi öt” adagnál is nehezebb betartani, de a tanulmányok szerint az életünket tartósan meghosszabbítja.

A londoni College egyetem kutatói rájöttek, hogy az emberek, akik napi hét alkalommal gyümölcsöt és zöldséget esznek, jelentősen meg tudják hosszabbítani az életüket. Minden friss zöldségadag 16%-kal, míg minden friss gyümölcsadag 4%-kal csökkenti az elhalálozási rizikót.

ID-100112073

A kutatók a National Health Survey statisztikai adatait kiértékelték, amin 65.000 férfi és nő vett részt. Ez azt mutatja, hogy az elhalálozási rizikó a napi 7-szer gyümölcsöt és zöldséget fogyasztó emberek a gyümölccsel nem táplálkozó társaikhoz képest 42%-kal csökkent. Ezeket figyelembe véve is ugyan úgy vannak bizonyos tényezők, amik megrövidít(het)ik az életet, mint például a dohányzás, a magas testtömeg-index és a mozgásszegény életmód.

A tudósok is elismerik, hogy nem egyszerű ilyen mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt a napi étrendünkbe belecsempészni. De feltüntették, hogy már 80 gramm is egy egész adagnak számít, tehát ez lehet például már egy alma, két darab paradicsom vagy két-három répa is. Ezek kiváló nassolnivaló ételek, amiket bármikor fogyaszthatunk, amikor csak megéhezünk.

By |2018-12-13T18:50:14+01:00december 13th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..