Nobel díj a Q-10 felfedezéséért.

nobel_dij

Egy koenzim, természetes vitamin. Védő és méregtelenítő molekula. Feltétele minden életfunkciónak. A fiatal szervezetben (kb. 30 éves korig) mindenütt ott van. Tréning nélkül növeli a szív teljesítményét. Segíti az immunrendszert, a betegségek megelőzését, ezáltal lassúbb a szervezet “kopása”. Véd a szívinfarktustól. Csökkenti a magas vérnyomást. Visszaadja a test fiatalos aktivitását, testi és szellemi frissességét.

A Q-10-es elengedhetetlenül szükséges a sejtek energiaforgalmához, a normális szívműködéshez. Főként 40 éven túl feltétlenül szükséges a koenzim Q-10 fogyasztása táplálékunk kiegészítéseként. Ezáltal már a világ sok országában szabadon vásárolhatók Q-10 tartalmú táplálkozást kiegészítő termékek. Azok a mellékhatások, amelyek a hagyományos értelemben vett gyógyszereknél előfordulnak táplálékunk Q-10-el történő kiegészítése során (immár 20 esztendeje) milliók által kipróbálva, nem ismertek. Semmi esetre sem tanácsos a Q-10 használata során az orvossal történő konzultáció nélkül változtatni a korábbi gyógyszereken.

A tudósok alaposan megvizsgálták milyen szerepet játszik a Q-10 az emberi szervezet biokémiai folyamataiban. A következő eredményre jutottak:

Amennyiben a szervezet Q-10 hiánya túllépi a 25%-ot, a szervezetben már sok életfontosságú funkció zavart szenved, ilyenek lehetnek a magasvérnyomás, szívritmus zavarok. A Q-10 létfontosságú katalizátor, amely biokémiai reakciókat meggyorsít, vagy helyes irányba terel. Az idáig 10 különböző koenzim Q-1-től Q-10-ig ismeretes. Ezek közül az egyetlen, amely az ember számára különös jelentőséggel bír a Q-10-es. Az emberi sejtekben csak a Q-10 fordul elő, ez az anyag felelős a légzés energiájáért.

ID-10080166

Mit jelent a Q-10 hiánya?

Testünk természetes adottságainál fogva képes az alacsonyabb fokozatú koenzimeket a májban koenzim Q-10-é alakítani. Idősebb korban betegségek folytán veszélyes Q-10 hiány léphet fel a szervezetben, mivel a máj elveszíti ezt a tulajdonságát. Ha öregszünk természetesen, akkor is a táplálékkal felvett Q-10-et hasznosítjuk. Azonban az alacsonyabb fokozatú Q termékeket a szervezet nem tudja elegendő mértékben összeállítani, tehát az idősödő szervezet sejtjei még több Q-10-et igényelnek, mint amennyit a szervezet produkálni képes. Szervezetünkben az immunrendszer és a szív az, amelyek leginkább függnek a Q-10 mennyiségétől és természetesen e kettő fog először sérülni, amennyiben az öregedéssel járó működési zavarok megjelennek. Az a nyolcvan éves ember, aki ez idáig semmilyen komolyabb betegségen nem esett át, az ő szervezete még nagy valószínűséggel optimális mennyiségben képes Q-10-t előállítani. Az a negyvenéves, azonban aki magas vérnyomással és szívcoronaria bántalmakkal küszködik, nagy valószínűséggel szervezetének Q-10 tartalékait sem tudja önálló forrásból feltölteni. E hasznos anyaggal mindenképpen ki kell egészíteni táplálékainkat, mert különben szervezetünk nem kapja meg azt a mennyiséget, amelyre a sejtek ellátásához szüksége van.

A Q-10 mint mindennapos táplálkozásunk kiegészítője.

Mindenki joggal tehetné fel a kérdést: hogy létezik az, hogy ez a tápanyag, amely erőt ad, megelőzésként, gyógyításban használható, ez idáig sokak számára ismeretlen volt. A japánok számára már, nap mint nap elérhető, ismerve azt, hogy a szívproblémák legyőzésében segít és akár életet is menthet. Szabadon vásárolható az Egyesült Államokban, Hollandiában, Svédországban, Dániában, és Németországban is. Természetesen más vitaminokkal kombinálva is kaphatók ezek a készítmények. Előnyös a Q-10-nek az E vitaminnal történő kiegészítése, mert az E vitamin mint antioxidáns védi a Q-10 hatását. Rendszerint kapszula formájában tartalmazzák a kívánt hatóanyag mennyiséget, amely 10-30 mg között mozog. Ez a minimális mennyiség, ami a kívánt hatás eléréséhez szükséges.

ID-100277292

Milyen gyorsan hat a Q-10?

Hasonló a hatása mint minden más vitaminnak. Azoknál, akiknél csekély vagy közepes fokú a Q-10 hiány a hatóanyag szintje csak lassan fokozatosan emelkedik, míg eléri a normális mértéket. Így akár három hónap vagy ennél is hosszabb idő szükséges az érzékelhető hatás kifejtéséhez. Különösen nagymértékű Q-10 hiány esetén azonban már néhány nap után számíthatunk javulásra. Ebben az esetben a lezajló biokémiai folyamatokat egy szivacshoz hasonlíthatjuk, amely a vizet felszívja. Mennél szárazabb a szivacs annál több vizet képes magába szívni.

Egy másik nagyon fontos megfigyelés: A táplálékkal felvett Q-10 nem befolyásolja a test saját Q-10 szintjét. A kiegészítésként felvett Q-10 nem állítja le a test saját Q-10 szintézisét, hanem kiegészíti azt.

Az érelmeszesedés megelőzése.

A tudósok nyilvánosságra hozott eredményei azt mutatták, hogy a Q-10 egy természetes antioxidáns, mely a vér zsírszintjét megóvja az un. nevezett szabadgyökök kártételétől.

Milyen módon fejti ki hatását a Q-10 ?

A kutatóknak két elméletük van. Az egyik a következő: a Q-10-es közvetlenül mitochonndriumokban található. Megváltoztatja az energiatermelő légzési folyamatok sorrendjét ezáltal vagy energiát takarít meg, vagy redukálja az oxigén szükségletet és ily módon megakadályozza a szöveti sejtek pusztulását.

A másik feltevés szerint a Q-10 az egyes szívsejtek membránjában hat. Ezáltal megakadályozza a halált okozó toxikus kémiai anyagok sejtbe jutását melyek a szöveti sejtekben a hypoxia következtében épülnek fel. E teóriák vizsgálatát japánban végezték el. Állatkísérletekben élő szívet és tüdőt tartottak mesterségesen életben. Így tudták vizsgálni a vér áramlását ezekben a szervekben és mesterségesen hoztak létre ischaemiát a szívben. Amit felfedeztek azt valószínűsíti, hogy a Q-10 a szívizomzat sejt membránját védi. Azok a sejtek, amik Q-10-zel voltak kezelve túlélték az ischaemiás folyamatot említésre méltó károsodás nélkül. A megelőző és megismételt kezelés védi a hypoxia okozta funkciózavartól a szív izomzatát.

Vitamin E és a Q-10-es.

Az E vitamin szerepe a test sejtjeinek védelmében már régóta ismeretes.

A kutatók megtalálták az E vitamin és a Q-10 kölcsönhatás magyarázatának kulcsát.

Az E vitamin antioxidáns, tehát védi a Q-10-est a szabadgyökök befolyásától, amelyek olyan agresszív anyagok, amelyek az anyagcsere folyamatában zavart okoznak.

A világon mindenütt kutatók és emberek milliói ismerik a koenzim Q-10 történetét, hasznát táplálkozásunk kiegészítőjeként, mint egy hatalmas lehetőséget a szív és a szívműködés hatékony, természetes mellékhatásoktól mentes védelmében.

Leginkább életünk második felében válik egy napon majd olyan magától értetővé egészségünk számára, mint a vitamin és ásványi anyagokban gazdag táplálékok, italok.

ID-10024387

Tegyen Ön is az egészsége megőrzéséért!!

www.elet-eroo.hu

By |2018-12-13T19:01:06+01:00december 13th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..