Strokeinfó Alapítvány

Híreink_2014

Plakat_3

sorminta_strokeinfo

XIII. Kerületi Budapesti Civil Szervezetek Napja

2014-01-25 10:00
civil_nap_2014

A kerület civil szervezetei börze keretében standokon és kiállításon keresztül mutatják be a lakosság részére tevékenységüket, a civil téren játékokkal, tornával, evezős versennyel és kerámiakészítéssel várják a látogatókat. A szervezetek biztosítanak ingyenes egészségügyi és különböző tanácsadási szolgáltatást, művészeti csoportjaik pedig a gálán lépnek fel. A szakmai fórumon a civil-civil és a civil-vállalati szektor együttműködéséről, továbbá a helyi civil lakóközösségi programok működéséről lesz szó.

Időpont:                           január 25.,10.00–17.00 óra között.

Helyszín:                          Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Szervezők:                       Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat,

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., Kulturális Divízió

A rendezvény védnöke:    dr. Tóth József polgármester

Házigazda:                       Hiszékeny Dezső alpolgármester

Seamless ornament with chamomiles

Meghívó_2014_21

sorminta_strokeinfo

Meghívó_2014_31

sorminta_strokeinfo

Egészség Nap a KÜRT Gimnáziumban 2014. március 19.

Kürt_Strokeinfo_3

sorminta_strokeinfo

Agykutatási program – A Debreceni Egyetem 800 millió forintot kap kutatásra

Debrecen, 2014. március 25., kedd (MTI) – Négy év alatt összesen 800 millió forinthoz jut kutatásra a Debreceni Egyetem (DE) a Nemzeti Agykutatási Program keretében – közölte Csiba László, a debreceni neurológiai klinika igazgatója a programról rendezett konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Mint a program helyi vezetője hozzátette, a kutatásra szánt összeget az egyetem saját forrása is kiegészíti műszerbeszerzésre. A DE egyike azon tíz hazai intézménynek, amely részt vesz a 12 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló Nemzeti Agykutatási Programban. Csiba László professzor elmondta: évente Magyarországon több mint 13 ezren halnak meg szélütésben (stroke) és 45-50 ezer új esetet regisztrálnak.

A mostani projekt keretében a Debreceni Egyetemen 12 kutatócsoportban 70-en dolgoznak. A projektnek köszönhetően várhatóan 14-en szereznek tudományos fokozatot és mintegy 130-150 tudományos közlemény megjelenése várható a debreceni eredményekből – fűzte hozzá Csiba László.

Freund Tamás akadémikus, a program vezetője elmondta: a projekt célja, hogy országos szinten támogatást nyújtson az akadémiai, egyetemi, klinikai és ipari laboratóriumok munkájához, helyzetbe hozza az alap- és alkalmazott kutatásokkal foglalkozó fiatalokat, akik már tudományos eredményekkel bizonyították, hogy képesek önálló munkacsoportok vezetésére. A neves agykutató utalt arra, hogy az agy betegségei súlyos társadalmi és gazdasági terhet jelentenek, de a most induló programoktól áttörés várható.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kísérleti Orvostudományi Intézetének igazgatója fordulópontként értékelte az egészségtudományban, hogy mind az Európai Unió, mind az Amerikai Egyesült Államok kiemelten kezeli az agykutatásokat, előbbi 1,2 milliárd eurós, utóbbi 3 milliárd dolláros programmal.

A központi idegrendszeri betegségek nagyságrendjére jellemző, hogy egy felmérés szerint 2010-ben az Európai Unióban – a munkából kiesett időt is beleértve – 798 milliárd eurós költséget jelentett az agybetegségek kezelése. Az öt következő legdrágább betegség – beleértve a rákot, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedéseket – kezelésére 500 milliárd eurót fordítottak – ismertette a részleteket Freund Tamás.

Freund Tamás az MTI érdeklődésére közölte: a 12 milliárd forint felhasználásával 2017 december 31-ig kell elszámolniuk. Amennyiben eredményes lesz a program, szó lehet a meghosszabbításáról – tette hozzá.

Oberfrank Ferenc, az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetének ügyvezető igazgatója szerint a nemzeti agykutatási programban a tíz legkiválóbb hazai intézmény működik együtt, s várják további kutatócsoportok kutatási pályázatát is.

 

Megjelent: 2014. március 25.

Forrás: MTI

 

 

Seamless ornament with chamomiles

 

A Holokauszt 70. évfordulója alkalmából a XIII. kerületi Önkormányzat lehetőséget biztosít a civil szervezetek részére – az év közben folyamatosan bemutatásra kerülő – „Radnóti álmok két felvonásban” c. előadás megtekintésére.

Helyszín: RaM Colosseum, Budapest XIII. kerület, Kárpát u. 23.

 

Tiszteletjegyek e-mailen igényelhetőek: strokeinfo.gabriella@gmail.com   

 

Seamless ornament with chamomiles

 

 

 

beolvasás0003

beolvasás0005

beolvasás0006

 

Seamless ornament with chamomiles

Segítség kártérítési ügyintézésben!

Az Európai Kártérítési Ügyintéző Központ Kft tudja, hogy mindenkinek csak egy egészsége és egy élete van. Az Emberi Élet Értéke felbecsülhetetlen! Ezért, ha bárkit egészégével kapcsolatban kár ér, vagy elveszíti közeli hozzátartozóját, mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy jogosult-e kártérítésre. Ez a kártérítés természetesen nem tudja önmagában visszaadni az egészséget, nem is tudja pótolni a közeli családtagot: anyát, apát, gyermeket, de segíthet tovább élni, újrakezdeni az életet, a tanulást, a gyógykezelést, és legalább részben csökkentheti a testi és lelki fájdalmat.

Az Európai Kártalanítási Központ Kft a legnagyobb európai kártalanítási csoport (EUCO) magyarországi képviselője, amelynek fő tevékenysége a megfelelő kártérítés ügyintézése a közúti balesetben megsérült személyek számára.  Az Európai Kártérítési Ügyintéző Központ Kft az egész ország területére vonatkozóan ellátja az ügyintézést, valamint erre szakosodott ügyvédekkel, ügyvédi irodákkal működik együtt. Ez lehetővé teszi, hogy nem csak magyar állampolgároknak, de más ország polgárainak is segíteni tudjunk pld. Lengyelországban, Csehországban és már Szlovákiában is.

Küldetésünk, hogy segítséget biztosítsunk olyan személyeknek, akik közúti balesetben sérülést szenvedtek. Ennek során arra törekszünk, hogy a hazai gyakorlattal ellentétben, az elérhető legkedvezőbb egyezséget érjük el a biztosítótársaságoknál belföldön és külföldön egyaránt. Célunk a legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosítani kizárólag az ügyfél érdekeit szem előtt tartva. Ügyfeleink részére teljes körű szolgáltatást nyújtunk a kérvény átvételétől, egészen a megfelelő mértékű kártérítés kifizetéséig.

Héjjáné Rátkai Zita

Pénzügyi szakértő EUKK
e-mail: hejjaneratkai.z@gmail.com
telefon: 06 30 292 2801
skype: ratkai.zita

 

Seamless ornament with chamomiles 

logo_112

Mi a 112?

A 112 egy egységes európai segélyhívószám, amely rendelkezésre áll és ingyenesen hívható mind vezetékes, mind mobiltelefonról bárhol az Európai Unióban, sőt szinte az egész kontinensen.

Mikor kell hívni a 112-t?

A 112-t csak és kizárólag emberi életeket, környezetet veszélyeztető baj (tűz, baleset, bűncselekmény, természeti katasztrófa), azaz veszélyhelyzet esetén szabad hívni. A 112-t csak és kizárólag emberi életeket, környezetet veszélyeztető baj (tűz, baleset, bűncselekmény, természeti katasztrófa), azaz veszélyhelyzet esetén szabad hívni. A 112 nem lép a meglévő nemzeti segélyhívószámok (Magyarországon a 105, 104, 107) helyébe, hanem a legtöbb országban azok mellett működik. Azonban néhány tagország – Dánia, Finnország, Hollandia, Málta, Portugália, Románia és Svédország – a nemzeti, központi segélyhívószámának is a 112-es számot választotta.

Mikorra készül el az ESR-112 projekt keretében megvalósuló, európai színvonalú, infokommunikációs rendszer?

Várhatóan 2014 nyarára.

Milyen összegű beruházás?

Az ESR-112 projekt három forrásból valósul meg. Legnagyobb részét – összesen 5 milliárd forintot – az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programból finanszírozzák, amit kiegészít további mintegy 1 milliárd forint uniós támogatás, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Ezt az összeget a Hívásfogadó Központok személyi állományának kiválasztására, képzésére és a képzés ideje alatti átmeneti foglalkoztatásra fordítják. A Kormány további 1, 4 milliárd forintot áldoz olyan építési beruházásokra, melyből 720 millió forintba kerül a Hívásfogadó Központok építészeti beruházása és 680 millió forintba a Tevékenységirányító Központok kialakítása.

Hol lesznek kialakítva a Hívásfogadó Központok?

Miskolcon és Szombathelyen, ahol szakképzett, több nyelven beszélő operátorok fogadják a hívásokat.

Milyen készültségi szinten áll most a beruházás?

A Hívásfogadó Központok (mindkét helyszínen, tehát Miskolcon és Szombathelyen is) építészeti beruházása befejeződött.

Miért erre a két helyszínre esett a választás?

Mivel a projekt eredményeként helyszínenként 425 új munkahely jön létre, a beruházás növeli a térség foglalkoztatottságát. Másrészt a rendelkezésre álló infrastrukturális feltételek és a képzésben szerepet játszó helyi rendészeti szakközépiskolák jelenléte is pozitív irányban befolyásolta a döntést.

Mi a feltétele annak, hogy valaki a Hívásfogadó Központokban dolgozhasson?

A középfokú végzettség valamennyi kollégánál alapkövetelmény, néhány pozícióban pedig egy idegen nyelv szóbeli és írásbeli ismerete is szerepel az elvárások között.

A kiválasztott munkatársak speciális, két hónapos alapképzést és legalább két hetes informatikai, a kialakításra kerülő rendszer használatáról szóló alapképzést kapnak.

A hívásfogadó operátorokkal szembeni számos kompetenciaelvárás kapcsolódik a kommunikációhoz, a problémamegoldáshoz, a döntési képességhez, a fegyelmezett, szabálykövető magatartáshoz és nem utolsó sorban a stressztűrő-képességhez. Ezeken túlmenően a kreatív gondolkodás, a meggyőzési képesség és más hasonló alapelvárás szerint választják ki a jelölteket.

Hol és mikortól lehet jelentkezni?

A toborzás már zajlik. A projekt ütemezéséhez igazodva 2013 tavaszától kezdte az ORFK felvételiztetni a munkatársakat, ezt követően az új kollégák egy szakmai képzésen vesznek majd részt. Ennek érdekében a Munkaügyi Központ toborzási és kiválasztási tevékenysége már az év elején megkezdődött. Az operátorok két hónapos előképzésen, majd a kész informatikai rendszer tesztelésében vesznek részt, ezt követően próbaüzem keretében készülnek fel az éles üzemi átállásra.

Miben lesz korszerűbb ez a rendszer, mint a jelenlegi?

Mára a 112-es hívószám szinte egész Európában – az Európai Bizottság direktíváinak megfelelően – ingyenesen hívható vezetékes vagy mobil telefonról. Számos EU tagállammal szemben Magyarországon jelenleg a 112-es hívószám „csak” egy telefonos szolgáltatást nyújt a segélykérő számára.

Az ESR-112 projekt valósítja meg a nemzeti hívószámok (104, 105, 107), valamint az Európai Unióban kötelezően használt, egységes 112-es hívószám fogadására képes Hívásfogadó Központok, valamint a rendőrségi és katasztrófavédelmi tevékenységirányítás infokommunikációs rendszerének korszerűsítését is. (Ezzel párhuzamosan folyamatban van a MIR projekt, amely az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerének megújításán dolgozik.)

A kialakuló rendszer valós idejű adat- és hangkapcsolatot biztosít a készenléti szervek érintett szereplői, az irányítók és a végrehajtók között. A rendszer biztosítja majd a kor követelményeinek megfelelő segélykérési csatornáinak (telefon, eCall, SMS, MMS, Internet stb.) kezelhetőségét. A hívások fogadásakor a rendszer biztosítani fogja továbbá a hívó helyének meghatározását és térképen való megjelenítését (a rendelkezésre álló információk pontosságának megfelelően).

Létrejönnek a segélykérések előszűrését (beavatkozást nem igénylő hívások leválasztását) biztosító Hívásfogadó Központok (HíK), amelyek a nemzetközi tapasztalatok alapján tehermentesítik a tevékenységirányítókat azzal, hogy csak olyan eseményeket adnak át, amelyek valós beavatkozást, intézkedést igényelnek.

ID-10047468

Így működik az Egységes Segélyhívó Rendszer

 

Seamless ornament with chamomiles

Megjelentek az Erzsébet program 2014. évi szociális üdülési pályázatai.

A részletes  pályázati felhívást a www.erzsebetprogram.hu

honlapon olvashatják.

A Pályázatok 2014.-re linkelve és azon belül< szociális üdülési pályázat nyugdíjasok részére>fülre kattintva lehet elérni a kiírás részleteit. Ezen belül két pályázat között lehet választani Üdülési program vagy Gyógyfürdő program.

2014.01.02-től– 02.28 ig az üdülési programra 2014.01.02-től -02.15.-ig a Gyógyfürdő programra lehet pályázni.

Kedvezményezettek köre

Minden belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60.életévét betöltött személy, akinek rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147.000.-Ft.-ot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik.

Pályázat benyújtása elektronikus formában történik.

Elnyert támogatás esetén a támogatott önerő befizetésével

veheti igényben a szolgáltatást, ami

Üdülésnél 5.000.-Ft,

Gyógyfürdőnél 2.500.-Ft. 

 

Seamless ornament with chamomiles

 

 

 

budapest_friss_motivacio_meghivo

 

Seamless ornament with chamomiles

 

Az Alapítvány elnöke is az antológia szerzői között van 🙂

1507951_704991666202978_3508800445790725487_n

Beteg voltam, meggyógyultam (57 igaz történet a gyógyulásról)
A kötetben valós történeteket olvashat a tisztelt Olvasó. Itt ugyanis a harc, a küzdelem bizony nagyon is valóságos, sokszor a halállal szemben az egészséges életért.
http://mairodalma.hu/teny.html#bevo
Szerzőlista: http://mairodalma.hu/pic/bet_tartalom.png
A Könyv a Könyvbemutatóig 2000 Ft (+ 300 Ft postaköltséggel) előrendelhető, előfizethető, vagy személyesen Budapesten 2014.06.14-én a Könyvbemutatón, illetve 2014.06.15-én a Vörösmarty téri dedikáláson megvehető.
Ezt követően 2500 Ft (+ 300 Ft postaköltséggel) vásárolható.
Megrendelés: info@mairodalma.hu vagy szilagyi.marcsi@cseppecske.hu e-mail címen.

 

Seamless ornament with chamomiles

 

MagNet_KAP

Az Alapítvány is pályázott a programra, várjuk a szavazatokat!

A Strokeinfó Alapítvány által 2014-ben megnyert összeg: 546 229 Ft

Iskolai Életmód Programunkat 2012-ben találtuk ki, és 2013 tavaszán már elindult a projekt a Német Nemzetiségi Gimnáziumban.

Olyan egészség-megőrzési programot szerettünk volna létrehozni, ami a megszokottól eltér, és, amivel ösztönözni tudjuk a tizenéveseket, hogy foglalkozzanak egészségükkel, jól-létükkel.

 A program első évében a diákok a közösségi szolgálat keretében, önkéntes munkaként, egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeket fordítottak honlapunk számára: http://www.strokeinfo.hu/betegseg-leirasa/megelozes/.

Az idei évben, a program eddigi sikerei ösztönözték az Alapítványt arra, hogy bővítsük megelőzéssel foglalkozó tevékenységünket, és „egészséges órákon”, közvetlenül beszélgessünk a fiatalokkal. Természetesen a fordításokat folytatjuk, sőt szeretnénk, ha minél több iskolába eljutna programunk, mivel hisszük, hogy a megelőzésre nevelés fiatal korban kezdődik.

KÖSZÖNJÜK!

 

Seamless ornament with chamomiles

 

plakát_051

 

Seamless ornament with chamomiles

kicsi

Plakát_2014_09

Seamless ornament with chamomiles

 

FESZ_logo_OK

 

FESZ – A BETEGEK TELJESKÖRŰ, OBJEKTÍV TÁJÉKOZTATÁSÁÉRT

A gyógyászati segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezete a Forgalmazók az Egészségért Szövetség /FESZ/ 2014. szeptember 19-21-e között Parádfürdőn rendezte meg éves szakmai Kongresszusát,

Kardio- és cerebrovaszkuláris eseményt elszenvedett betegek rehabilitációja, gyógyászati segédeszközzel ellátása” címmel.

Magyarországon évente több tízezer ember kényszerül gyógyászati segédeszközök használatára, elsősorban agyér-katasztrófa következményeként. Ők a szerencsésebb sorsúak, mivel hazánkban évente 15-18 000 főre tehető az agyvérzés miatt bekövetkezett halálesetek száma. A túlélők életminőségét jelentős mértékben befolyásolja, hogy időben kerülnek-e kórházba. A tünetek jelentkezésétől számítva mintegy 4 óra áll rendelkezésre, hogy megfelelő ellátásában részesüljön az agyvérzés tüneteivel felvételre került beteg. Amennyiben a beteg késve kerül kórházba, az agyi erek elzáródása miatt az agy életfontosságú területei súlyosan károsodnak, mely a beteg életminőségének drámai csökkenését eredményezi. Csökken a túlélési esély és beszűkülnek a rehabilitáció lehetőségei is. A szélütést elszenvedettek 48%-a fél oldalára lebénul, közel felük (22%) járásképtelenné válik, 24-53 százalékuk mások segítségére szorul élete hátralévő részében.

A szív- és agyérrendszeri katasztrófa fenyegető tüneteinek időben történő felismerése alapvető fontosságú. Az orvosi technológia, a számítástechnika és a távközlés fejlődése olyan új gyógyászati segédeszközök kifejlesztéshez vezetett, melyek lehetővé teszik a betegek távfelügyeletét. A gondozott vérnyomás, vércukor, szívritmus értékeit az otthonában mérő, a mérés eredményeit automatikusan egy távfelügyeleti központba továbbító eszközök segítségével az eredmények azonnal kiértékelésre kerülnek. Amennyiben szükséges, a beteggel a központ közvetlenül felveheti a kapcsolatot vagy a terápia módosításnak szükségét jelzi a beteg gondozását végző szakorvos felé.

A világgazdasági válság új utak keresésére kényszerítette a fejlett országok szereplőit, köztük az évről-évre emelkedő korfa gazdasági hatásaival együtt élő, idősödő európai nemzetállamok egészségpolitikai vezetőit is. A gazdasági eredmények megítélését nagyban befolyásolja, hogy milyen mértékben biztosít az állam (inaktív, ellátásra szoruló) polgárainak megfelelő életminőséget.

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség elismeri és elfogadja az egészségügyi kormányzat céljait a tudatos betegek – esetünkben a tájékozott fogyasztók – érdekei védelmében.

A segédeszköz ellátás évek óta számos ellentmondással terhelt. Az egészségügyi ellátás szereplői – az egészségügyi kormányzat, az orvosok a betegszervezetek és a segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók – a lehetséges és szükséges egyensúlyának megteremtésre törekszenek, melyben kezdeményező, nyitott, konstruktív partner a Forgalmazók az Egészségért Szövetség.

A gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szövetsége /FESZ/ partnerséget ajánl az egészségügyi kormányzatnak és a gyógyító- megelőző ellátásban szerepet vállaló orvos-társaságoknak valamint betegszervezeteknek, hogy a betegek érdekeit szem előtt tartva közösen dolgozzák ki a magyar lakosság egészséges állapotának legjobb feltételeit.

A „SEMMIT NÉLKÜLÜNK” jelszava örök érvényű igazság. A beteg együttműködése és belátása nélkül a legjobb gyógymód, a legprofesszionálisabb gyógyászati segédeszköz is hatástalan marad.

A rendezvény keretében rendezett Közgyűlésen a tagvállalatok képviselői megszavazták a Szövetség Alapító Okiratának módosítását és a szervezet célkitűzései közé beemelték a gyógyászati segédeszközöket használó betegek fogyasztóvédelmi érdekeinek képviseletét.

 A Szövetség egyik fő célkitűzésének azt tekinti, hogy hozzájáruljon és részese legyen az új típusú gyógyászati segédeszköz ellátási rendszer kidolgozásának, mellyel egy európai szintű, ésszerűbb, költséghatékonyabb ellátást szeretne megvalósítani, úgy, hogy a forgalmazók, kiskereskedők is megtalálják számításaikat, befektetett szellemi és anyagi tőkéjük kiszámítható megtérülése mellett.

Az információ szolgáltatást hangsúlyos feladatuknak tartják, melyet elfogulatlanul, a forgalmazó és a jogosult érdekeit szem előtt tartva, szakmai szempontokat figyelembe véve végeznek el.

Forgalmazók az Egészségért Szövetség közleménye 

Program

Ágoston Lajos Ortoprofil Kft. OEP által támogatott gyse a stroke utáni rehabilitációban
Bernáth-Lukács Zsuzsanna SZÍV-SN Betegegyesület elnöke, a Nemzeti Betegfórum szív és ér tagozat elektora Mit tehet 1 betegegyesület a civilekért
Bodrogi Sándorné minőségügyi tanácsadó  A GYSE forgalmazó szaküzletek Minőségügyi Kézikönyvéről
 Czinege Tamás LBT Kft. Nem támogatott stroke rehabilitációs eszközök
dr. Berey Attila Di-Care Zrt. Telemedicina a diabétesz ellátásban
dr. Cserháti Péter EMMI miniszteri biztos Fenntartható gyse szabályozás
dr. Farkas MáriaNemzeti Fogyasztóvédelmi HatóságSzolgáltatás-ellenőrzési  Főosztály Jótállási, szavatossági, reklamációkezelésre vonatkozó szabályok a 2014. évi jogszabályi változások tükrében
dr. Folyovich András Magyar Stroke Társaság Stroke betegek akut ellátása, intézeti és otthoni rehabilitációja során alkalmazott gyse-k
dr. Gyetvai Gyula főorvos Parádfürdő Állami Kórház angiológia Mofetta kezelés ér- és szívbetegségekben
dr. Hagymási Miklós TEVA-Patella96 Kft. Patikán kívül forgalmazható gyógyhatású termékekben rejlő üzleti lehetőségek, jogszabályi háttér
dr. Hankó ZoltánMagyar Gyógyszerészi Kamara elnök Gyógyszerészek és gyógyászati segédeszközök
dr. Margitai BarnabásFESZ elnök Köszöntő
dr. Mészáros Éva afáziológus ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Fonetikai és Logopédiai Tanszék Kommunikációs akadályok afáziás betegek gyse ellátása során
dr. Solymár Eszter EEKH Orvostechnikai Főosztályvezető-helyettes Gyógyászati segédeszközök vs. sporteszközök
dr. Székely EditOEP Ártámogatási Főosztály GYSE osztályvezető GYSE számokban
Dudás László Zepter Kft. Medical Brands Fényterápiás eszközök
Farkas János Viofor Mágneses kezelések otthon (is)
Fodor Erika OMRON – Hungimpex Kft. OMRON Medistance egészséggondozási rendszer
Havasi Zoltán – Szigetvári Ákos Mohanet Zrt. Új korszak az idősgondozásban
Jancsó Balázs Medi Hungary Kft. Kompressziós terápia
Kiss KatalinSzinapszis Kft. vezető kutató GYSE információk az interneten
Kovács Zsuzsanna MH EK Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés szolgálatvezetője A Honvédkórház fizioterápiáján használt mágnes és lézerterápiás készülékek használatának tapasztalatai
Papadimitropuloszné Duhaj Piroska Fizikoterápiás szakdolgozók Egyesülete Otthon használható OEP finanszírozott elektroterápiás készülékek
Pogonyiné Kiss Irén MESZK Heves Megyei Területi elnök A MESZK képviseleti feladatairól
Prof. Dr. Jermendy György Szakmai Kollégium Belgyógyászati Tagozat elnöke –          A vércukor-önellenőrzés és a diabetes-szűrés jelentősége kardio- és cerebrovaszkuláris eseményt elszenvedetteknél–          A szénhidrát anyagcsere korszerű kontrollja

Sarkadi Gabriella Stroke Alapítvány kuratóriumi elnöke

Stroke betegek elvárásai a segédeszköz forgalmazó üzletek felé
Unger Zoltán Otto Bock Kft. Stroke rehabilitáció segédeszközzel program

Seamless ornament with chamomiles

RTL_logó

Az RTL Klub vendégei voltunk! :)))

                          2014. október 6-án:     RTL_0808

                          2014. október 13-án:        DRToth

Seamless ornament with chamomiles

2014_10_plakát1

Seamless ornament with chamomiles

2014. október 20. és november 25. között meglátogattunk 5 pesterzsébeti középiskolában több mint 200 diákot, ahol meghallgathattak, és közreműködtettek egy interaktív órán. Az óra témája: Szépség, fittség, pezsgő, aktív életerő = Egészség? Avagy, mit tegyünk keringésünkért, egészségünkért?

Az “óra” végén a diákok egy feladatlapban adnak számot a megmaradt információkról, és akinek ez a legjobban sikerül, ajándékot kapott. A programról videó is készült.

2014-10-22 08.32.48 20141211_123857

Seamless ornament with chamomiles

 

 

 

Minden hatodik percben meghal egy ember – ma van a stroke világnapja

Az akut agyi érkatasztrófa, a stroke – a köznyelvben gutaütés, szélütés – az agy vérellátási zavara következtében létrejövő működészavar. A fejlett gazdaságú országokban, így Magyarországon is a szívbetegségek és rosszindulatú daganatok után a harmadik leggyakoribb halálozási ok, és a leggyakoribb rokkantsághoz vezető betegség.

Világszerte évente 15 millió ember esik a stroke áldozatául, és minden hatodik percben meghal miatta egy ember. Magyarországon évente mintegy 40-50 ezer embert érint, ezért nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a megelőzési lehetőségekkel, illetve időben felismerje a betegség tüneteit. Október 29-én, a Stroke Világnapján a betegség visszaszorítása érdekében ezekre és a hatékony, korszerű kezelési lehetőségekre hívják fel a figyelmet szerte a világon.

Stroke_Világnapja

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/stroke/16831/minden-hatodik-percben-meghal-egy-ember–ma-van-a-stroke-vilagnapja

Seamless ornament with chamomiles

Plakát_2014_11_2

Seamless ornament with chamomiles

Egészségnap a Csiliben

2014. november 18.

20141118_153402

Seamless ornament with chamomiles

TV2               2014. november – a TV2 vendégei voltunk 🙂

Egészségklinika

fem3café

Seamless ornament with chamomiles

10547632_10152910845524759_1461776188832577054_n