Karácsonyi és jótékonysági koncert 2016

Karácsonyi és jótékonysági koncert 2016

Töltsd velünk Luca napját, Karácsonyi és Jótékonysági koncertünkön:

jotekonysagi_2016

A Koncertre a belépő árát korlátozott számban a következő számlaszámra is tudod utalni:
STROKEINFO Alapítvány
MagNet Bank: 16200182-00271204

Az átutalásnál kérlek írd a megjegyzésbe a nevedet, e-mail címedet és hogy  „Jótékonysági Koncert”.  Az összeg megérkezése után visszaigazolást küldünk.

A tombola bevétele egyrészt Zsola további gyógyulását segíti:

Másrészt, a zeneterápiát támogatja:

DR. KONTA ILDIKÓ MÁRIA: A ZENETERÁPIA SZEREPE A PREVENCIÓBAN ÉS A REHABILITÁCIÓBAN

…A zeneterápia olyan eljárás, mely a zenét mint eszközt alkalmazza a megelőzés, a személyiségfejlesztés, önismeret, korrekció, gyógyítás és a rehabilitáció területén.

…Cél egy katartikus állapot elérése. Ez egy különös élmény, amely szinte „átfesti” bennünk az önmagunkról és a világról kialakított képet, a változás lehetőségét hordozza.

…A zene hatását már évezredekkel ezelőtt is ismerték és célzatosan alkalmazták, nyugtatás, altatás, vagy kedvező kedélyállapot elérése, szellemi fogékonyság növelése céljából.

…Hogyan is hat a zene? Hogyan hat a hang az emberre? – kérdezhetjük.

A központi idegrendszer az a közvetítő, amely túl azon, hogy az egyes érzékszerveknek a megfelelő központja, komplex működésével a zene hatásmechanizmusát is összetetten érvényesíti. Az agy egyrészt irányító központ, másrészt központi memória, ahol minden információ tárolható, amely a múltban valaha is befogadásra került.

Közismert, hogy az emberi agy két féltekéből áll, amelyeket egy ideghálózat köt össze. A két féltekének eltérő, egymást kiegészítő szerepe van. A bal félteke inkább a ráció, a logikai gondolkozás alapján segít megérteni a világot, míg a jobb félteke segítségével képek, fantázia, ösztönös megérzés felhasználásával értjük meg a világot. Itt található a kreativitás, a képalkotás, az érzelem és a zenei élmény feldolgozásának helye.

…A jobb félteke a „muzikálisabb”, ez elsősorban a dallamok felismerésében mutatkozik meg. A bal félteke elsősorban ritmusazonosító. Ezek lényegében tanult tulajdonságok és az agy érésének következményei.

…már méhen belül, embrionális korban hat az emberre a hang, a ritmus.

…A zene elemei, a ritmus, melódia, dinamika, hangszín, hangeszközök stb., vagy mint sajátos rezgések összessége, különös lelki, élettani hatást érhetnek el. Akár izomellazulást, érfal-kitágulást, egyenletes, lassú szívverést, így vérnyomáscsökkenést képes kiváltani egy muzsika, akár izomfeszülést, szapora légzést és szívritmust és vérnyomás-emelkedést egészen az eufória és extázis állapotáig.

…A zene képes felkelteni és fokozni az aktivitást, feszültséget szabályoz, indulatokat kelt és levezet, nyugalmat teremt, a legkülönbözőbb érzelmeket mobilizálja, serkenti a képzeletet, képzettársítást, emlékeket, befolyásolja a közérzetet, alakítja a viselkedést.

talalkozo-2016-89

zeneterápiatalalkozo-2016-105talalkozo-2016-113

„2016.12.13. Sándor Évi és Barátai Karácsonyi Jótékonysági koncert a stroke érintettekért. Ezt a dátumot nem felejtem el egy ideig. Ez a dal volt az utolsó a koncerten, ami feltette aznap a karácsonyfa csúcsára a díszt. Könnyes szemmel kezdtük el énekelni, és ez végig így is maradt…(itt jegyezném meg, hogy szipogva, pityeregve, zokogást visszatartva elég nehéz az éneklés 🙂 ) Azt hittem, hogyha vége a koncertnek, a könnyek is elapadnak…de amikor ma kézhez kaptam ezt a videót, csak elindítottam, és az első képkockával az ismerős torokszorítós érzés is megérkezett. Aki ott volt, érezhette azt az áldást, amit akkor kaptunk. Azt a gyógyító szeretetenergiát. Ahogy egy emberként mindenki énekelte a refrént…kb. 260 ember. Hihetetlen…még most is…
Hálás vagyok minden pillanatért, amit átélhettem Veletek. Hálás vagyok Istennek, hogy olyan ajándékot adott, amivel támogatni, segíteni tudok másoknak is. Hálás vagyok, hogy minden nehézség ellenére létrejöhetett ez a koncert. Hálás vagyok…annyi mindenért, hogy egész nap írhatnám ezt a posztot.
Legyen Békés, Áldott, Szeretettel teli életünk…Fogadjátok sok szeretettel Leonard Cohen szavait Istenhez : Hallelujah”

Sándor Évi

https://www.youtube.com/watch?v=iMSDxtoPDtI&t=1347s

„Köszönöm Mindenkinek, aki ott volt tegnap, és jelenlétével emelte az est fényét!

Még nincs meg a teljes elszámolás, de az adományládába 112.650.- Ft gyűlt össze! Hálásan köszönjük a segítséget!

Folyamatosan tájékoztatlak Titeket az újabb indformációkról!

Szeretettel: Sarkadi Gabi”

2016- december 14.

Megtörtént az elszámolása a Sándor Évi és barátai karácsonyi és jótékonysági koncertünknek! Örömmel tudatjuk, hogy az eseményen összegyűlt 192.000.– Ft, mely összeget az augusztusban megrendezendő rehabilitációs táborban használjuk fel, Pásztor Zsola részére és zeneterápiás foglalkozásokhoz.

Show must go on…

2017. február 12.