Strokeinfó Alapítvány

Kocsis Gábor

Kocsis Gábor vagyok, 2011-ben kaptam stroke-ot. Akkor 28 éves voltam, és egészséges életmódot folytató, aktív sportemberként a stroke leggyakoribb kockázati tényezőinek egyike sem volt igaz rám. Nem láttam értelmét a történteknek, ezért elhatároztam, hogy értelmet adok neki.

Mindazt, amit a stroke-nak köszönhetően megtanultam, igyekszem mások segítésére fordítani. Így kerültem kapcsolatba Gabival és a Strokeinfó Alapítvánnyal is. A közös cél és a szimpátia egyértelművé tette számomra, hogy amiben csak tudom, segítsem az Alapítvány munkáját.

Hazánkban fél óránként meghal valaki stroke-ban és még többen szenvednek átmeneti, vagy maradandó egészségkárosodást. Hiszek benne, hogy hatékony tájékoztatással jelentősen tudjuk javítani ezt az arányt. A stroke ugyanis a legtöbb esetben megelőzhető.

Akinél mégis bekövetkezik, annak megváltoztatja az életét. De az, hogy negatív vagy pozitív irányba, rajtunk múlik. Ezért a megelőzés mellett a felépülésben is igyekszem segíteni másoknak, és szeretném elérni, hogy minél többen a saját kezükbe vegyék az életük irányítását.