Strokeinfó Alapítvány

Mozgáskorlátozottak ellátása – Stroke-infó

 mozgáskorlátozott_stroke

 

 

 

Az agyi vérkeringési inzultus vezet a leggyakrabban fogyatékossághoz, a legáltalánosabban féloldali bénulással, mint vezető tünettel jellemezhető mozgásfogyatékossághoz. A stroke túlélőinek segédeszközigénye az ellátás különböző fázisaiban nem jelentéktelen. Az ellátóknak birtokukban kell lenniük a kérdéssel kapcsolatos ismereteknek.

 

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Hemiplégia,  Budapest

www.rehabint.hu

Stroke utáni gyakorlatok a teljes életért

idős torna_strokeinfo

A nyugati országokban a leggyakoribb idegrendszeri megbetegedés, ami rokkantságot okoz, a szélütés. A vérzés vagy annak ellátási zavarai határozzák meg, hogy a szélütés hogyan érinti a szervezetet. A megfelelő mozgássorozattal, a teljes körű rehabilitációval csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a szélütést követő tünetek nagy része, beleértve a pszichés zavarokat és az inkontinenciát is.

Jógával visszanyerhető az egyensúlyérzék szélütés után

A rendszeres jóga segített visszanyerni szélütött emberek egyensúlyérzékét abban a kis méretű amerikai tanulmányban, amelynek eredményét a Stroke című orvosi folyóiratban ismertették.

Az Indianai Egyetem kutatói követéses vizsgálatukba 47 embert vontak be, akik legalább hat hónappal korábban szenvedtek el szélütést. A nyolc hétig tartó jógaoktatás alatt valamennyi páciens egyensúlyérzéke javult azokhoz a sorstársaikhoz képest, akik ilyen tréningen nem vettek részt.

Forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20120730_joga_szelutes

jóga_strokeinfo

Vissza

3 Comments

  1. Hollósi Csaba

    Segíteni szeretnék!A stroke utáni rehabilitációban,az általam fejlesztett kéztréner segítségével.Az izomzat újra munkába állítása a cél,a csukló a könyök és a váll mozgását hivatott helyre állítani.Rajtam kívül több betegtársam használja a visszajelzések jók.
    Bővebb információ:Hollósi Csaba 06209765196 E-mail: csaholl@freemail.hu
    E-mai -ben tudok képeket küldeni.

  2. Pusztai Magdaléna

    a bal oldalam bénult le a karom kezem laza de nem működik kéztrénert csak úgy tudnék használni ha a bal kézfejemet jól odakötik stabilan

Comments are closed.