Strokeinfó Alapítvány

Stroke rehabilitációs intézetek

Rehabilitációs intézetek

Betegszervezetünk fizetett munkatársak nélkül, önkéntesek segítségével működik, ezért tanácsadásra sajnos NINCS lehetőségünk.
A COVID19 járványhelyzett után a rehabilitációs intézmények nem teljeskörűen működnek, de a jelen körülmények között is aktív virtuális közösségünk a Facebook-on, ahol több mint 4400 sorstársunk hasznos tapasztalatokkal segíti egymást: http://www.strokeinfo.hu/kozossegunk/

A felsorolás nem teljes-körű, de elkészült adatbázisunk  – FRISSÍTVE: 2022. szeptember – a neurológiai, stroke és rehabilitációs intézetekről, valamint a gondozási központokról Magyarországon. Az adatbázis ingyenesen elérhető, feltételei: feliratkozás az alapítvány hírlevelére (Kezdőlapon) és írásbeli kérelem az alapítvány e-mail (info@strokeinfo.hu) címére!

Budapesti ellátóhelyek:

1.) Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet- Hemiplégia

www.rehabint.hu

2.) Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház:

http://www.delpestikorhaz.hu/fekvobeteg-osztalyok/csepeli-telephely/kozponti-rehabilitacios-osztaly/

3.)  Egyesített Szent István és Szent László Kórház, Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum:

http://www.eszszk.hu/szolgaltatasaink/gyogyito-es-diagnosztikai-osztalyok/

Az oldal alján – szerk.

4.) Szent Imre Kórház:

http://www.szentimrekorhaz.hu/szolgaltatasaink/fekvobetegellatas/oenallo-osztalyok/96-neurologiai-stroke-betegellato-rehabilitacios-osztaly-b-ep-i-em.html

Vidéki ellátóhelyek:

1.) Tóparti Rehabilitációs Központ, Velence:

http://prorekreatione.hu/TopartiRehabilitaciosKozpont/

2.) Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház, Visegrád:

http://www.visegradikorhaz.hu/4.html#5

3.) Neuro Rehabilitáció, Sopron:

http://www.neurorehab.hu/

4.) Misszió Egészségügyi Központ, Veresegyháza:

https://misszio.hu/?p=2137

5.) Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Tanszék, ÁOK, Debrecen:

http://rehabilitacio.med.unideb.hu/hu

6.) Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Neurológiai Osztály + STROKE részleg, Győr:

https://www.petz.gyor.hu/mozg_rehab_osztaly

7.) Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Mozgásszervi Rehabilitáció (Stroke) Osztály, Gyula

https://bmkk.eu/gyogyitoosztaly/agyerbetegsegek-osztaly-stroke-rehabilitacio/

8.) Szatmár-Bereg Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft., Fehérgyarmat

http://rehab.szbkorhaz.hu/stroke

 9.) Batthány Kázmér Szakkórház, Kisbér, Mozgásszervi és Neurorehabilitációs Osztály

http://www.kisberkorhaz.hu/index.php?x=rehabilitacios-osztaly

10.) Szent Vincent Rehabilitációs Központ, Szeged

http://szentvincentrehab.hu

11.) Parádfürdői Állami Kórház

https://www.paradfurdo.hu/

A felsorolás nem teljes-körű, de elkészült adatbázisunk  – FRISSÍTVE: 2022. szeptember – a neurológiai, stroke és rehabilitációs intézetekről, valamint a gondozási központokról Magyarországon. Az adatbázis ingyenesen elérhető, feltételei: először feliratkozás az alapítvány hírlevelére majd írásbeli kérelem az alapítvány e-mail (info@strokeinfo.hu) címére!

Gyakori kérdések és válaszok I./Fekvőbeteg ellátás

Gyakori kérdések és válaszok II./Otthoni szakellátás

Az információk az internetről származnak,  azok tartalmáért, aktualitásáért nem tudunk felelősséget vállalni!

vissza

22 Comments

 1. Szász Emese Tünde

  Nagyon tetszik úgy ahogy van…A rádióban hallottak alapján ez tökéletes. A kérdésem az, hogy mi a módja például egy Erdélyben élő agyvérzés utáni rokonom elhelyezése rehabilitáció céljából? Vagy csak Magyarországon élők vehetik igénybe az Önök szolgáltatásait?

 2. Rackné Csepi Edit

  Nem látom a vidéki ellátóhelyek között az én munkahelyemet. A Szent Donát Várpalota Kft. Kulcsi Mozgásszervi Rehabilitációs részlegét, 2458 Kulcs Rózsahegyi u. 3. Vezető: Dr Schrobár Hajnalka főorvos. Ellátási körzetünk Pest, Fejér és Tolna megyékre kiterjedő. Amennyiben nem volt róla tudomásuk, szeretettel tájékoztatom Önöket.
  Üdvözlettel: Rackné Csepi Edit logopédus

 3. sokzsebibaba

  Kedves Tünde!

  Az alapítvány egy alulról építkező betegszervezet, nincsenek támogatói, és szolgáltatásai sem. Ezt azért írom, mert nekünk nincsenek alkalmazottaink, tapasztalatainkból, önkéntesen dolgozunk! Azt látjuk, hogy nem nagyon találunk ehhez fogható listát az interneten, ráadásul, adatbázist is készítettünk! Azt ajánlom, hogy kérdésével forduljon Az Országos Betegjogi Központhoz (http://www.obdk.hu/)!

  Üdvözlettel: Sarkadi Gabriella

 4. Wein Krisztina

  Kedves Alapítók, Honlap szerkesztők,

  nagyon jónak tartom az ötletet, hogy legyen egy ilyen hely, ahol a stroke-on átesett betegek támogathatják egymást, ötleteket kaphatnak stb.

  Egyetlen megjegyzésem lenne csak : gyógytornász vagyok Kisbéren, ahol szintén van egy igen komoly neurorehabilitációs osztály. Szerintem szerepelhetne az intézmények listáján, hiszen mi látjuk egész Komárom-Esztergom Megyét, de fogadunk, látunk el betegeket az egész ország területéről. Címünk: Batthány Kázmér Szakkórház Kisbér Mozgásszervi és Neurorehabilitációs Osztály.
  Köszönöm, ha lehetőséget kapunk a istán való szereplésre, és szívesen válaszolok az esetlegesen felmerülő kérdésekre is.

  Üdvözlettel: Wein Krisztina

 5. Gödenè Mester Kata

  üdvözlöm Önöket!
  82 èves anyukàm most kedden (2016.02.24.) sùlyos stroke-on esett àt, az alap betegsègei ès gyengesègei miatt nem vàrható javulàs az àpolónôi azt mondtàk 3 legsúlyosabb stoke-ja volt. Javasoltàk, hogy azonnal keressünk 24 òràs intèzmènyt, mert amint kiadjàk korhàzból azonnal kelleni fog. Kèrem szèpen a segítsègüket Èszak pestiek vagyunk, hol vannak ilyen helyek mi a teendônk, hogyan kezdjünk hozzà?? Bàrmilyen segítô levelet szerettettel megköszönök, közvetlenben is írhatnaknekem kata.mester@vipmail.hu
  Katalin

 6. Peter Jolan

  A fiam agydaganatos aki mozgaskeptelen es nem beszel,de mindent ert,szamara van- e lehetoseg reabilitaciorabFonyod kozeleben.Szeretnenk fejleszteni a mozgasat es beszedet.koszonettel.

 7. Tóth Borbála

  Tisztelt Cím !

  Kérem elküldeni ingyenes adatbázisukat. Somogy megyében keresek rehabilitációs intézményt édesanyám csigolyatörése után. Ágyban fekvő, szeretném talpra állítani.

  Köszönettel: Tóth Borbála

 8. Halmai Lászlóné

  81 éves anyósom combnyaktörés után 6 héttel még mindig ágybafekvő magatehetetlen. Pelenkázni kell és felfekvése is van már. Miután nem tudjuk otthon megoldani a 24 órás felügyeletet, és főleg nem tudjuk hogyan lehetne talpra állítani, ezért keresek rehabilitációs intézetet a számára. Bács-Kiskun északi részén, vagy Pest megyében, esetleg Tolna, vagy Fejér megyében.

 9. Petö Marta

  Tisztelt cim! A ferjem terten aluli amputacios muteten esett att. Kerem tudnanak ajanlani egy jo reabilitacios intezetet ahol megkapna a szukseges segitseget es felkeszulest a protezisre es kapna segitseget arra hogy felkeszuljön testileg lelkileg egy un eletre lab nelkul. Kerek surgös valaszt mert hamarosan hazakuldik a korhazbol. Tisztelettel Petö Marta

 10. Kocsis Attiláné

  8o éves nővėrem combnyak törés után,más lehetőség hiányában egy elfekvő intézménybe került.
  Ėrthető módon itt nem megoldott a rehabilitációja.Megoldást keresek Békés megyében ahol állapotának megfelelően képesek foglalkozni a legyengült,elesett állapotán.
  Ebben kérnék támogatást,hol melyik intézményben keressük a segitséget?
  Hálásan köszönöm!

 11. koterly norbert

  Tisztelt cím!
  Súlyos agyvérzés utáni rehabilitációt keresünk. Olyan intézményt keresünk akár fizetőset is ahol megfelelően foglalkoznak a beteggel, és jó ellátásban részesül. Minden tanácsot tapasztalatot szívesen fogadunk.
  Tisztelettel Koterly Norbert

 12. Ferencz Tibor

  Tisztelt Cím!
  26 éves kislányom Wilson kórban szenved. Jelenleg mozgásképtelen, ellátni magát nem tudja, 24 órás ellátásra szorul. Olyan rehabilitációs osztályt keresünk, ahol műtéttel megpróbálnák újra lábra állítani és megfelelően el tudnák látni őt.
  Tisztelettel Ferencz Tibor

 13. Kádár-Tóth Yvonne

  Kedves Norbert!
  Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült találni egy megfelelő intézményt találni. Tudom már pár hónapos kérdés, de nálunk éppen aktuális.
  Válaszát köszönöm.

 14. Hanzel Edit

  Várpalota környékén keresünk jó rehabilitációs intézetet. Egyenlőre 24 órásra van szükségünk.
  Köszönettel

  Hanzel Edit

 15. Bognár Lenke

  Gyógytornászt keresek Édesanyámnak Fejér megyébe Sárosdra. Egy hónapja kapta meg a strókot,bal fele lebénult. Együttműködő.

 16. Bognár Lenke

  Stroke utáni rehabilitációs Intézetet keresek Édesanyámnak Fejér megyében. 1 hónapja kapott strókot,bal fele lebénult. 79 éves.
  Együttműködő,etetni lehet,kommunikálni tud.

 17. Kiss Szabina

  Kedves Krisztina, olvasom, higy Ön Kisbéren dolgozik a rehabilitáción. Tudja esetleg,hogy fogadnak e magánban bennfekvő strokeos, rehabilitációra szoruló beteget¿ Köszönöm válaszát, Kiss Szabina

 18. Kubo Eva

  Azt szeretnem kerdezni agyserultek rechabilitaciojaval szeged es kornyeken hol foglalkoznak. 20 ev es gyermekemnek autobaleset by 4 honapja egy honapig komaban volt. Most tud jarni par lepest enni egyedul es kimegy a wc re de neha tortenik meg baleset. Szepen fejlodik de pesten van es nem tudunk minden nap feljarni. Hetvegere haza visszuk.
  Koszonom

Comments are closed.