Stressz csökkentés tanulás közben

Stressz csökkentés tanulás közben

Világos, elérhető célok határozzák meg az irányt

MagicCoaching – A szülőknek és a gyerekeknek együtt kell kidolgozni a célokat!

A szülők példája jelentősen hozzájárul a gyerekek iskolai sikeréhez. Az anyukák és apukák határozzák meg, hogy hogyan áll a gyerekek az iskolához és a tanuláshoz. A tanulás egy kedvező környezetben és a szülők együttműködő támogatásával a legkönnyebb.

ID-10034402

De nem mindig tudják a szülők megfelelően támogatni a gyerekeiket: Mindkét szülő teljes foglalkoztatottsága miatt néha nincs elég idejük. Más anyukáknak és apukáknak maguknak is nehezükre esik a tanulás. Pont a tini korban hiányolja néhány szülő a megfelelő hozzáférést a gyerekéhez. Ebben az esetben gyakran segíthet egy felvilágosító beszélgetés vagy az elvárások és beállítottságok megváltoztatása mindkét oldal részéről.

A MagicCommunication ehhez rendszeres szülő-tréningeket kínál. A magánórák során a szülőkkel és/vagy a gyerekekkel egyedi megoldásokat dolgoznak ki.

 

Az állandó és saját felelősségű tanulás tehermentesíti az egész családot

Learncoaching

ID-100162245

A MagicLearning magánórái a célnak megfelelően alakított kíséretet nyújt a tanulóknak az önálló tanulás útján. Egy, a célokat behatároló beszélgetés után a szülőkkel kidolgozzák a célokat.

Azzal a mottóval, hogy „Az erősek erősítenek” az önállóság és a saját felelősségű tanulás áll a középpontban. A tréning képessé teszi a tanulókat, hogy szervezetten és motiváltan vezessék a napjukat.

A szülök abban a tudatban, hogy a gyerekeik elsajátították a sikeres tanulás stratégiáját, lépésről lépésre tudnak az iskolai sikerekhez való felelősségből visszavenni.

Lerncoaching – éves csoportok

Itt fedezik fel a gyerekek, kis csoportban, hogy a tanulás élvezet. Kísérletekkel, gondolati tréningekkel, trükkös feladatokkal és rejtvényekkel gyakorolják a logikus gondolkodást és sikeres stratégiákat dolgoznak ki.

 

A siker-stratégiák erőt és bizonyosságot adnak

ID-10011750

Részeredmény gyengülés, egy téma magadnak

Ha egy gyereknek csak az írással, olvasással vagy számolással vannak problémái annak ellenére, hogy egyébként jól teljesít az iskolában akkor elképzelhető, hogy diszkalkuliás, diszlexiás vagy diszgráfiás problémák állnak a háttérben. Ebben az esetben sajnos sem a gyakorlás sem a támogatás nem segít, csak egy a célnak megfelelően alakított tréningprogram, ami a gyereket támogatja és biztonságot ad neki az olvasáshoz, íráshoz vagy számoláshoz.

A magánórák mellett a MagicCommunication tanulócsoportokat is biztosít ahol a gyerekek megtanulhatják, a figyelmüket tudatosan összpontosítani az érzékelésüket javítani úgy mint sikeres tanuló stratégiákat alkalmazni.

Fordította: Feigl Zsófia

Forrás: http://www.diegoldenezeit-schrift.com/Archiv/2011/07/?show=Stressvermeidung