A szupermarketek csak laktató anyagot adnak el

Volt idő, amikor az ételeknek, amiket a szupermarketekben vettünk, hogy otthon megfőzzük, sokkal jobb minőségük volt, mint azoknak az ételeknek, amiket a gyorséttermekben lehetett kapni. Ezt a feltevést nem sokáig tudtuk fenntartani. Az a hiba, hogy a gyors ételre hárítjuk a felelősséget, és ez a mezőgazdasági ipar javára szól. Szomorú tény, hogy a Mc Donald’s-os ételek és a szupermarketekben kapható ételek között már nem sok különbség van, ahogy eddig volt.

Az adipositas okai:

ID-100314952Bármilyen szinten gondolkozunk, ez a helyzet uralkodik. A kormány és az egészségügyi szakértők végrehajtották a tanulmányaikat és a javaslataikat. A dolgok terv szerint mennek. Mindazonáltal az alapos elemzés és mélyebb megértés szerint a helyzet reménytelen. Az adipositast muszáj egy másik perspektívából nézni, hogy megállítsuk ezt a folyamatot. De ez nem elegendő. Az adipositas tünetei sokkal nagyobb problémák, mint gondolnánk. Képesek lennénk a nehéz helyzetünk jobbá tételére, ha egy holisztikusabb álláspontot vennénk fel, ami megtiltja a gyógyszerek hagyományit.

Hibás információ alapján oltanak be minket

Egy populáris magyarázat az adipositasra: Eimer- theorie. Ez a feltevés azt mondja, hogy az emberi test olyan, mint egy vödör; az étel, amit felveszünk, megtölti a vödröt és a mozgás, amit csinálunk, kiüríti. Túlzsúfolják azok az emberek, akik túlsúlyban szenvednek, és csak nagyon keveset ürítenek ki.

Sokat eszünk és keveset mozgunk, de ez több mint a semmi.

A test szükségleteit nem veszik figyelembe

A vödörelmélet szerint az összes kalóriát ugyan úgy kell kezelni, mintha ugyan olyan hatással lennének az egészségre és a betegségre is. De megfeledkeznek az egészségesen és egészségtelenül termesztett termékek figyelembe vételéről. Elhanyagolják a különbséget a minőségben, ami pedig minden táplálkozási kategóriában fontos. Az emberi test tényleges szükségleteit nem veszik figyelembe. És mindezek fölött figyelmen hagyják a többi komplikált tényezőt, a túl sok evést és a mozgás hiányát, ami az adipositashoz vezethet.

Meghibásodások és kórokozók

Minden normális szervezet ép és megfelelően funkcionál, de ez úgy tűnik, hogy nem minden esetben van így, tételezi fel a vödör elmélet. Nekünk vissza kell utasítanunk ezt az ötletet, az adipositas eredményei alapján, ez rendszerint élettani szerkezetű. A test ezeket a beteges csoportokat összegyűjti, pl. amik a túlsúlyhoz vezetnek, ezért muszáj a normálistól eltérően egy másik operációs módban dolgoznia. Ez majdnem úgy néz ki, mintha a test egy fajta túlélő módba kapcsolna és előállítja a túlsúlyt úgy, mintha a legeslegutolsó kísérlet lenne, hogy szokatlanul durva körülmények között kapják meg az ételt, külsőleg és belsőleg is. Részese a különböző meghibásodásoknak hormonális és metabolikus abnormációnak. Ez azt feltételezi, hogy egy normális, egészséges személy nem tud egyszerűen túlsúlyossá válni, ha megfelelő mennyiséget eszik és mozog.

Faktorok, amik szerepet játszanak

túlsúlyMás lehetséges tényezők, amik az adipositas kialakulásához vezetnek, a tápanyaghiány, diszfunkcionális szervrendszerek, hormonális aktivitás, függőség, depresszió, kimerültség és a pszichés és lelki üresség érzése. Egy túlsúlyos embernek azt mondani, hogy kevesebbet kell enni és többet kell mozogni könnyű, megvalósítani viszont nehéz. Egy átfogó ítélet szükséges, amely minden szempontot tartalmaz, amivel minket szembesíteni kell. Az emberek különböző okok miatt válnak túlsúlyossá, így mindenkinél más éri el a kívánt hatást.

Fordította: Garajszki Nóra