Strokeinfó Alapítvány

V. Rekreációs Stroke Tábor

 

 

2021-ben 5. alkalommal rendezhettük meg rekreációs táborunkat augusztus 15-19. között, melyet az ÉTA Országos Szövetsége és a Miniszterelnökség támogatott. A helyszínt a Fecskepalota biztosította Gánt-Bányatelepen, mely 15 táborozónak adott helyet. 4 terapeuta és további 3 munkatárs segítette a munkánkat és biztosította a programokat, foglalkozásokat.

Részletes program:

15-én 2-kor érkeztünk meg és foglaltuk el csodás szállásunkat, a Fecskepalotát. Miután testben és lélekben mindenki megérkezett egy rövid megnyitóval indítottuk a hetet, ami egy jó hangulatú bemutatkozásból és részletes tájékoztatóból állt. A megnyitón köszönthettük Orbán Pétert, a Fecskepalota vezetőjét is, aki elmesélte nekünk a szállás különleges történetét és csodás versével melengette szívünket. Később ellátogatott hozzánk a tábor egyik támogatója, Rigó Péter is, oldalán legjobb barátjával, Marcipán nevű kutyával. Drága sorstársunk szép ajándéktárgyakkal és meglepetés finomsággal (görögdinnyével) kedveskedett nekünk. A délután során megismerhettük Péter és családja szeretetteljes, melegszívű személyiségét.
Másnap, 16-án reggel 9 órától vette kezdetét csoportbontásban 2 programunk is. Az egyik csoport Peterdi Gabriella, konduktor vezetésével vehetett részt gyógytornán, a többiek pedig Sarkadi Gabriella mentálhigiénés foglalkozásán lehettek részesei egy gondolatébresztő beszélgetésnek. Ebéd és egy rövid csendespihenő után Süveges Fannival festhettek kavicsot a táborozók, mely a finommozgások fejlesztésére szolgál. Gyönyörű alkotások születtek. Továbbá a délután folyamán megérkezett hozzánk Seres Edit Lili, logopédus, aki egyéni foglalkozásokat tartott, mely az afáziával küzdő táborozóinknak vált igazán hasznára.
17-e délelőtt az előző naphoz hasonlóan, gyógytornával és mentálhigiénés foglalkozással telt. Délután Csuka Pálné Erzsike, konduktor vezetésével játszhattak a táborozók fejlesztő és egyben szórakoztató társasjátékokkal. Továbbá folytatódtak Seres Lili egyéni, logopédiai foglalkozásai.
18-án reggeli után elindultunk a híres Balás Jenő Bauxitbányászati Múzeum és Földtani Parkba, ahol egy igazán érdekes és örömteli tárlatvezetésben volt részünk, melyet Dékán Péter biztosított, aki maga is dolgozott a bauxit bányában, amikor még működött. Kellemesen elfáradva a festői szépségű múzeum- és parklátogatásban tértünk vissza a Fecskepalotába, ahol a meleg ebéd várt minket és a megérdemelt csendespihenő. Délután Seres Lili, logopédus csoportos foglalkozást tartott, melyről mindenki egy kis lelki útravalóval távozott. Este a táborzáró programunk következett, a szalonnasütés, mely hihetetlen vidámságban és meghittségben telt, tökéletes zárása egy tökéletes hétnek. A szalonnasütéshez szükséges finomságok Kun Aranka Mária kollégánk ajándéka volt, aki az egész tábor alatt kényeztette a táborozókat és a munkatársakat masszásterápiával.
19-e, a tábor utolsó napja megható búcsúzkodásokkal és a kellemes hazatéréssel telt.
Az 5 nap alatt az esték szabad foglalkozással, jó hangulatban és éjszakába nyúló nevetésekkel teltek.

Köszönjük szépen a Fecskepalotának a finom ételt és a kedves kiszolgálást! Külön köszönet Mama-Máriának a kemencében sült fantasztikus kelt ínyencségekért!

Reméljük mindenkinek kellemesen telt a tábor és hasznos volt! Minden régi és leendő táborozónkat várjuk szeretettel a következő táborunkba!