Strokeinfó Alapítvány

Andrási Betty & Bercsényi Zoltán

Betty és Zoli adakozó szemléletű emberek. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy adjanak és értéket teremtsenek az emberek életében.

Betty pszichológusként dolgozik, Zoli hipnoterapeuta. 7 éve egy párt alkotnak és van egy kislányuk.

Hiszik azt, hogy minden ember arra születik, hogy jól legyen és kiteljesítse önmagát.

A Strokeinfó Alapítványhoz egy sajnálatos tragédia által kapcsolódtak. Betty barátnője fiatalon stroke-ban halt meg, és azért keresték fel az Aalapítványt, hogy közösen kiadják Helga személyiségfejlesztő könyvét. Közösen egy gyűjtésbe kezdtek, tartottak egy jótékonysági bált, és így magánkiadásban sikerült kiadniuk Helga könyvét.

Helga – ahogy Betty és Zoli is – mindig hitt a csodákban, értékesnek tartott mindenkit, hitte, hogyha az emberek megszeretnék és igazán elfogadnák magukat, akkor szebb világban élhetnénk.

A Személyiségfelöltő könyvet ma már az Alapítvány kezeli.

Bettyt családilag is érintette a betegség, ugyanis a nagypapája kétszer kapott stroke.ot. Az elsőből felépült, de sajnos a második fekvőbeteggé tette és a szövődményekbe belehalt. Azóta Betty, mint pszichológus, több stroke-os betegen segített a gyógyulásban, mert hiszi azt, hogy nagyon sok minden múlik a hozzáállásunkon és a gondolkodásunkon. Lelki békénk és gyógyulásunk annak a függvénye, hogy hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, az életünkhöz, és a körülményeinkhez.

Az 5 éves ismeretség óta több ponton segítették és segítik az Alapítvány munkáját. Köztük elkészítették a honlapot, rendezvényeket szerveztek, előadást tartottak, részt vettek a szervezett programokon mint segítők, A mai napig ahol tudják népszerűsítik az alapítványt és segítik az alapítvány elnökének a munkáját, aki idő közben személyes jóbarátjuk lett.