A Strokeinfó Alapítvány küldetése2021-08-01T15:29:41+02:00

A Strokeinfó Alapítvány története

Én sem hittem, hogy pont velem történik meg!

„12 évvel ezelőtt 2006 áprilisa úgy indult számomra, mint a tavasz máskor. Majd a hónap vége úgy zárult, hogy élet-halál között feküdtem eszméletlenül egy idegsebészet intenzív osztályán. Több mint három hónapot töltöttem kórházban, és a teljes felépülésem még a mai napig tart. A lányom – aki akkor még csak 10 éves volt – erre úgy emlékszik: „Borzasztó volt, ahogy a kerekes székben ülve, csorgott a nyálad.” Újra meg kellett tanulnom szocializálódni (pl.: járni, enni, beszélni).

A betegség, ami megtámadott a stroke vagy más néven a szélütés volt. Bár augusztus 4-én végleg haza engedtek a kórházból, a rehabilitációm nem ért véget. A Barthel-index (az önellátást, mozgásterápiát mérő mutató; az összpontszám 100 pont lehet) felvételkor 5 pont, távozáskor pedig 95 pont volt.

Körülbelül egy évnek kellett eltelni ahhoz, hogy egyáltalán meg merjek próbálkozni a buszra szállással. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert 10 emberből 1  éli túl az ilyen súlyosságú betegséget, és 10.000 emberből 1 épül fel, úgy, ahogyan én. 36 éves voltam akkor.

Biztos vagyok benne, hogy oka volt annak, hogy életben maradtam. Elhatároztam, hogy minden eszközzel küzdeni fogok, hogy életben maradjanak, akiket elért ez a betegség. Az is fontos nekem, hogy ezek az emberek minél teljesebb életet élhessenek.

És végül, de nem utolsó sorban ma már elengedhetetlen a felvilágosítás az agy-, szív-, és érrendszeri betegségek tekintetében.

Körülbelül hét éve foglalkozom komolyan az agyi érkatasztrófák okaival, megelőzésével és a rehabilitáció mikéntjével. Gyógyulóként átéltem a magyarországi egészségügy sok hiányosságát.

Nem akarom elfogadni, a „kevés pénz, kevés cselekvés” álláspontot! Ezért kezdeményeztem egy olyan szervezet megalakítását, ahol egy új felfogásban, egyszerre foglalkozunk az egészséges élet fenntartásával és a betegségek megelőzésével. 2011 nyarán megalakult a Strokeinfó Alapítvány. /Sarkadi Gabriella/

A Strokeinfó Alapítvány céljai

A stroke (elsődleges és másodlagos) megelőzéséről közérthető és a hétköznapokban jól használható módon tájékoztasson, illetve mutasson új látásmódokat a medicina területén.

Információt adjon arról, hogy a túlélők (a gyógyulók) a rehabilitációról kikerülve hogyan és hol folytathatják felépülésüket.

Segítsen a gyógyulók kapcsolattartásában.

Segítséget nyújtson önismereti vagy éppen önfejlesztő módszerek megismeréséhez, meditációs technikák gyakorlásához.

Alapítványunk azért alakult, hogy segítséget nyújtson az egészségmegőrzésben, elsősorban agy-, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a stroke betegek rehabilitációjában.

Ha Ön úgy érzi, hogy a megelőzés érdekében bármilyen módon támogatná Alapítványunkat, kérem…

… KATTINTSON IDE

A Strokeinfó Alapítvány üzenete

Az alapítvány központi értékei: gondoskodás, tudatosság, lehetőség keresés, megoldásokban gondolkodás, újítás és megújulás.

1 . A szervezet küldetése

A Strokeinfó Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy segítse az embereket abban, hogy egészségesek tudjanak maradni.

Az agy-, szív- és érrendszeri betegségekben sérült emberek megkaphassák azt a gondoskodást, odafigyelést, azokat az információkat, amelyek hozzásegítik őket a boldog és teljes élethez.

2. A szervezet jövőképe

Az általunk létrehozott közösség hatására, az egészségnevelés és a rehabilitáció fejlesztésével jelentősen csökken a stroke megbetegedések száma, és ezzel egyetemben bővülnek a társadalmi-gazdasági értékek.

3. A szervezet márkája

Mit jelent ez aktivistáink szerint?

Reményt és hitet ad a stroke érintetteknek; segít a hazai stroke tájékoztatás hatékonyabbá tételében; közösséget épít.

Egy hiánypótló szervezet és tevékenység; az egészségügyi/betegtájékoztató rendszer hiányosságait pótolja az emberi oldal figyelembe vétele mellett.

Mit jelent ez a szervezet vezetői szerint?

Megfogni az egészségtudatos és a gyógyulni akaró ember kezét, és végigvezetni az egészségmegőrzés, a felépülés és az újrakezdés rögös útján.