Egy jógaóra margójára – Sarkadi Gabi tanácsai

Egy jógaóra margójára – Sarkadi Gabi tanácsai

Azért ragadtam tollat, mert szeretném megvédeni a jóga becsületét, bár lehet, hogy nem szorul rá? J

Több is van ebben az írásomban, mint egy mozgásforma dicsérete. Vallom, hogy – majdnem – minden véghez vihető, amit csak szeretnénk. De nem elég, ha csak féltékenyen nézzük, hogy másnak sikerült az, amit mi akartunk.

Ma egy rég nem látott barátommal találkoztam, egy jóleső, de kemény zumba órával ajándékozott meg. Azt hittem belehalok! J Végre itt a tavasz, ideje felébredni a téli álomból, és felvenni a természet ritmusát! Nem is lehetett volna fantasztikusabb kezdet ennél az óránál!

2011 nyarán találkoztam Zumahajnival. Azt gondoltam, hogy itt az ideje egy közösségi mozgásnak, többet merek már vállalni a gyógytornánál. Hogy milyenek vagyunk, amikor tanulunk valamit? Nyilván – tisztelet a kivételnek – az elején esetlenek, tétovák, félénkek. Előző életemben nem volt gond a sporttal, pláne nem a tornával, tánccal. Néztem magamat a tükörben, csak az járt a fejemben, hogy addig próbálom, amíg legalább átlagos nem leszek. Mindig maximalista voltam, főleg magammal. Most itt állok roggyantan és rozzantan, de megmutatom, hogy nem lesz mindig így! Hajni a mozgáshoz való hozzáállásával rengeteget segített nekem – egyébként később is így választottam a tanáraimat: Keresztes Beát és Gedeon Beát. Köszönöm Nektek!

Négy évig zumbáztam – 2014-ben a TV2 forgatott is egy zumba órán, az Egészségklinika stroke-ról készült műsorához.

Aztán a jóga elcsábított.

Mindig is nagyon kötöttek voltak az ízületeim, de a stroke után a bénult jobb oldalon letapadt izmokon csak mozgással lehetett valamelyest javítani. Persze ezek nagyon tudnak fájni, de legalább érzem, hogy vannak! Még van hová fejlődnöm, de rajta vagyok az ügyön! J

A jóga világ legősibb mozgásrendszere és jóformán minden más mozgásban felfedezhetjük az elemeit. Az izmokat ellazítja, erősíti, főleg a mélyizmokét. Ízületeink rugalmasságának rehabilitására és fenntartására is kiváló. Mint minden mozgástól, ettől is javul a vérkeringés. Beindítja a szervezet méregtelenítő funkcióit, serkenti a nyirokrendszer működését. Harmonizálja a vegetatív idegrendszert, és növeli a vitalitást.

Van egy kedvenc videóm arról, hogy honnan hová lehet eljutni: Soha ne add fel, neked kell hinned magadban!

Ha valaki 2006 nyarán látott engem, most rám sem ismerne. Büszke vagyok magamra! A családban a férjem és a lányom zenészek, én amatőr szinten énekelek. De rájöttem – és nem felejtem – mégis én vagyok otthon a rock sztár! A felépülés (1 ezrelék volt rá az esélyem) rock sztárja.

Summa summárum irigyelhetjük mások sikereit, de azt gondolom, hogy a siker mögötti munkát nem irigyli senki. A sikernek ára van, amit kevesen hajlandók megfizetni!

Te ezen kevesek közé tartozol?

Ha, igen, segítek Neked felépülésed sikerében! Keress meg: strokeinfo.gabriella@gmail.com

Sarkadi Gabi

2017. március 19.