Strokeinfó Alapítvány

Stroke Világnapja 2017.

Az idei évben az Afázia Egyesület és a Strokeinfó alapítvány együttműködési szerződést kötött annak érdekében, hogy a stroke betegségben sérült emberek megkapják azt a figyelmet, gondoskodást és nem utolsó sorban információkat, amelyet/amelyeket megérdemelnek.

A különböző betegségek anyagi támogatása Magyarországon egyáltalán nincs egyensúlyban azok előfordulásával. A szív- és érrendszeri betegségek (köztük a stroke) vezetik a halálozási statisztikákat (54%), önmagában a stroke harmadik a daganatos megbetegedések után; viszont első a rokkantságot okozó betegségek között. Jól látszik, hogy az érdekérvényesítés itt egyáltalán nem működik, ezért az egészségügyi- és rehabilitációs ellátás színvonala évről évre csökken elsősorban az alulfinanszírozottság és a szakemberhiány (pl. logopédus) miatt.

Az együttműködésünk célja az, hogy egyesítsük erőinket és közös rendezvényeken és megjelenéseken keresztül érvényesítsük az érdekeinket!

Október 29. a stroke világnapja; mi az alapítványnál ezzel a rendezvénnyel szeretnénk felhívni a figyelmet az évről évre növekvő, és egyre fiatalabbakat érintő betegségre és súlyos következményeire!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A rendezvény fővédnökei: Dr. Kulka Janina és Kulka János

Regisztrálni lehet a strokeinfo.gabriella@gmail.com e-mail címen.