Strokeinfó Alapítvány

Legyen belőled is a Strokeinfó hőse!

Legyen belőled is a Strokeinfó hőse!

A Strokeinfó Alapítvány célja, hogy stroke-közösség(ek) építésével reményt és hitet adjon az érintetteknek állapotuk és életminőségük javulásához. Segítséget nyújtson a magyarországi szív- és érrendszeri megbetegedések, köztük a stroke megelőzésében.

Ennek érdekében az alábbi információs felületeket és közösségi fórumokat működtetjük:

A fenti programjaikhoz igen csekély anyagi támogatást kapunk, ezért létrehoztuk Szupererőd projektünket, melyben önkéntesek segítségét rendeljük hozzá a fenti felületekhez és eseményekhez.  Jelentkezz Te is önkéntesnek, a számodra legtesthezállóbb feladatra!

A Strokeinfó Alapítvány önkéntes munkatársakat keres! Csatlakozz Szupererőd önkéntes programunkhoz!

A Szupererődben mit nyerhetsz az önkéntes munka által?

Az első és legfontosabb, hogy megtanulsz figyelni a környezetedre: lehetséges, hogy magadtól eszedbe sem jutna, hogy vannak sokkal súlyosabb problémák, mint amikkel a mindennapjaid során szembesülsz. Amikor bepillantást nyersz egy, a sajátodtól eltérő közösség működésébe, akaratlanul is összehasonlítod az ott tapasztaltakat a saját életed alakulásával. Ha nálad nehezebb sorsúakkal találkozol, könnyebben értékeled azokat a dolgokat, amiket lehet, hogy magától értetődőnek vennél.

Másodszor, hogy ebben az új élethelyzetben megtudhatod magadról, hogy miben lehetsz, (miben vagy) mások hasznára – ebben mi maximálisan segíteni fogunk Téged.

Harmadszor, hogy olyan stroke-ban érintett sorstársakkal és szakemberekkel ismerkedhetsz meg, akik tapasztalataikkal, tanácsaikkal inspirálni tudnak vagy vigaszt nyújthatnak nehezebb napokon.

Ismerd meg egy olyan alapítvány működését kívül-belül, amelyik számos partnerszervezettel együttműködve segíti a stroke betegséget elszenvedettek felépülését, rehabilitációját. Egy fantasztikus, összetartó csapatba várunk, ahol képbe kerülhetsz a stroke érintettek rehabilitációs módszertanával, megtudhatod első kézből, mire van szüksége valójában egy stroke-osnak ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobban felépüljön és ismét teljes életet élhessen.

Feladatok az Alapítványnál a teljesség igénye nélkül:


Légy a nagykövetünk! 

Vidd hírét a Strokeinfó Alapítvány missziójának a közösségi oldalakon, terjeszd az online felületeinken megjelenő tartalmakat, reagálj a hozzászólásokra!

Strokeinfó Alapítvány stroke-os hősök és szeretteik Facebook privát csoport moderátora:

Egy fő hozzátartozó jelentkezését várjuk.

Mit is csinál egy moderátor?

A moderátor az a személy, aki felszólításaival, kéréseivel, útmutatásaival irányítja és mederben tartja a csoport működését. Nem fölérendelt parancsoló, hanem a csoport tagjaival egyenrangú, tekintéllyel rendelkező, aki „első az egyenlők között”. Moderálja a beérkező posztokat és azok hozzászólásait, beengedi a jelentkező tagokat, figyelemmel kíséri a tagok tevékenységét, ha kell, törli tagságukat.

Moderátor olyan önkéntes tag lehet, aki napi, heti rendszerességgel figyelemmel tudja kísérni a csoport működését, valamint az „admin-cset” beszélgetéseit.

Projekt- és rendezvényszervező-, koordináló- és lebonyolító feladatok :

A rendezvényeken úgy fogod ismerni a helyszínt, mint a tenyeredet – hiszen részt vettél a szervezésben. Ezeket az ismereteket kell majd megosztanod a résztvevőkkel, vendégekkel a nagy napon! Változatos helyszíneken vehetsz részt érdekes programokon és sok olyan embert ismerhetsz meg, akik mások segítését választották hivatásul. Egy újabb lehetőség a személyes kommunikáció gyakorlására, miközben értékes tudással is gyarapíthatod magad.

Pénzügyi asszisztencia:

Szereted a számokat? Elkötelezetten és precízen szeretsz dolgozni? Ha igen, akkor kedvedre való lesz ez a feladat. Számlák, bizonylatok – színtiszta matematika és persze némi számvitel. Nem árulunk zsákbamacskát, az alapítványi működésnek ez is egy fontos része – itt is elkél a segítő kéz. Persze nem kell megijedned, nem a teljes könyvelést kell elvégezni, csupán segíteni a könyvelés munkáját a rendszerezett és következetes előkészítéssel. Ha gazdasági szakos hallgató vagy, kifejezetten előnyödre válik majd, és megízlelheted a civil gazdálkodás sajátosságait, a fundraisinget rejtelmeit.

Asszisztencia, adminisztrációs feladatok:

Klasszikus mindenes feladat! Az alapítvány vezetője közelében kell apróbb-nagyobb teendőket ellátnod, amikor szükség van segítségre – és arra nálunk mindig szükség van. Illetve otthonodban  végezhetsz adatbevitelt, kezelhetsz adatbázisokat, magad osztod be az időt, amit nekünk szánsz!  Ha érdekel egy közhasznú alapítvány működése (vagy általában az alapítványok működése), ez a feladatkör lesz számodra a paradicsom! Tényleg benne leszel a sűrűjében és átláthatod a valóságban azt, hogy hogyan működik egy ilyen szervezet.

Nem várjuk tőled, hogy reggel 9 és 11 óra között bent ülj az irodánkban. Heti munkarendet fogunk egyeztetni, azt kérjük, hogy állj rendelkezésre online vagy személyesen.

Ha nem tudsz rendszeresen önkéntes munkát vállalni, akkor is találsz olyan feladatokat, amelyekben segítségünkre lehetsz!

Alkalmanként szükség lesz arra, hogy személyesen is részt vegyél egy-egy rendezvényünkön, amit előre meghatározott időpontban tartunk és örülünk annak, ha egy-egy feladatot rugalmasan át tudunk neked adni, amikor a szükség úgy hozza.

Jelentkezés:

Ha kérdésed van az önkéntességgel kapcsolatban, szívesen válaszolunk, illetve megírhatod számunkra azt is, hogy miért keltette fel az érdeklődésedet a Strokeinfó Alapítvány és miért érdekes számodra ez a lehetőség.  Visszajelzéseidet erre az e-mail címre küld: info@strokeinfo.hu

Jelentkezésedet követően felvesszük veled a kapcsolatot telefonon és egyeztetjük a további teendőket.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]