Zoltán története

Zoltán története

Egy éve, május elején kaptam súlyos stroke-ot.

Onnan tudom,hogy súlyos volt mert az OORI-ban Szél főorvos mondta. Miután meglátogattam gyalogosan a segítségét kértem a nyelés vissza állítása miatt.

Velem voltak az égiek akkor mikor történt vagy a szerencsések közé tartozom? Ki tudja de a lábaimon mentem a kórházba, a nyelő izmok bénultak csak szerencsére.

A beszédemen és a járásomon sokat segített a rehabilitáció, voltak előjelei igen voltak. Kis szédüléstől a nagyobbig megvolt előtte, de a egészségnél fontosabb volt a munkahely megtartása. A lakás rezsinek és a csekkeknek nem mondhattam anno: bocs most kórházban vagyok beállítják a vérnyomásom. Igen ja 280\160-as vérnyomással vittek a kórházba mikor a stroke megtörtént. Ma már a PEG eltávolítása és a nyelő izmok edzése a cél. Húsz éves korom óta magas a vérnyomásom nem kezeltettem nem szedtem rá gyógyszert, a háziorvosom mindig említette is mikor a vérnyomásom mérte: örüljön, ha belehal az agyvérzésbe, rosszabb esetben örüljön, ha valaki letörli a nyálát, ha így folytatja….

Az egészség előbbre való lett volna, mint a munka és  a rohanás, de utólag könnyű mondani. Ma már rendesen, odafigyelve szedem a gyógyszereket, járok orvoshoz.

Eső után köpönyeg, a baj már megvolt. Nem szabad betegségként tekinteni, ma már rá inkább állapot, mely javítható, az életkörülményeimen javítok azóta.

Sok sikert az élethez mindenkinek!

S. Zoltán

One comment

  1. Simone Vörös

    Zlotán naygon igazda van, előbbre lenne az egszéég, de én is inkább a muknahelyen estme össze a sok diák előtt, bementme a védőnphöz, és ott is mnodtam még, hoyg nem meygek sehová, scak a cukrászokhzo németet tanítani, közle a vizsga… aznap 12 órám lett vlona. Fekve vitték a kh ba… az, hoyg nem tudok dolgzoni, tanítani, alig olvasni a knocnetráció miatt… (ynelvész vaygok, elég későn vgéeztem itt Mo-n az Eygetemet, aynanyelvme német… a maygart is anyanyelvi sznitén beszélke, az írás. ovlasá baj, agnolul is tudko… Vrényomás nekme is magsa, szedek évke óta rá gyóygszret, szédültme eyg ynaki gericnműtét utná, azt hittem az a baj, és vlot még más is…Jó lenne szdéülés, ygengeség nélklü , tudni kiscit knocentrálni, pár száz métert bot nlékül járni. Zoltán, drukkolok Neked, hoyg jobban leygél, midnennel,midnen jót, naygon viygázz Magarda, köszönmö, hoyg leírtad!!! Üdv.: Simone

Comments are closed.