Zeller, mint természetes vérnyomás csökkentő

Zeller, mint természetes vérnyomás csökkentő

 A vérnyomás a vérnek az erek falára kifejtett nyomása. Ha a vérnyomás jelentősen csökken és hosszú ideig úgy marad, az súlyosan károsíthatja a szervezetet. A zeller pozitívan befolyásolja a vérnyomást.

A zeller csökkenteni tudja a vérnyomást

ID-100289798

Szerencsére a ma legtöbbet használt zöldségfajták – zeller-  rágós, rostos szára, és ropogós állaga egy természetes gyógymód a vérnyomás csökkentésére, a lehetséges mellékhatások kockázata nélkül, ami a recepttel kapható gyógyszereknél gyakran fellép.

A zeller alapvető ásványi anyagokat tartalmaz, ez a sokoldalú zöldség igen hatásos alkotórészekből áll, ami a Phthalide-t (különféle illóolajok) tartalmaz. Gondoskodik az ütőérfalak ellazulásáról és arra szolgál ezzel, hogy kiszélesítse őket, hogy a véráram alacsonyabb nyomással folyhasson.

A Phthalide egy másik módszer a vérnyomás csökkentésére, mely képes az úgynevezett feszültséghormonok csökkentésére. Ezenkívül a zellernek magas a Mg, K és Ca tartalma. Az egészséges hatása, ezeknek az ásványoknak kiegyensúlyozza az idegrendszert és a feszültségi szintet a testben.

ID-100156680

 

Bár már Hippokrates ( egy görög orvos, aki a gyógyszer apjaként ismert, i.e. 460-377, aki a zöldségek levét írta elő beteginek, aki idegproblémákban szenvedett, és bár a hagyományos kínai gyógyszerek régóta ismertek voltak, ő felismerte, hogy a zeller sokkal hatásosabb a magas vérnyomás ellen. A Chicago-i egyetem orvosi intézete (UCMC), egy kísérlete szerint, az első zeller által kifejtett hatás alapján az emberi vérnyomáson. Egyik esetben az egyik tudós apjának vérnyomása 158/96 ról 118/82re esett vissza, miután egy héten keresztül minden nap zellert evett.

A meglévő eredmény miatt a Whitaker Wellness Center egyik orvosnője és az apja 30 napon keresztül zellerlevet ittak amibe egy kis narancslevet is kevertek és ettől a zellerlé íze kicsit keserű lett. Az eredmény? Az apa systolische értéke 148-ról 128-ra, a lányáé pedig 120-ról 105.re csökkent.

A rendkívül hatásos zellerlevet, az érintett szemény beépítette a táplálkozásba és így csökkentette a magas vérnyomás kockázatát.

 

http://www.zentrum-der-gesundheit.de/sellerie.html#ixzz2VKeAcaVO

ID-100289794

Fordította: Garajszki Nóra