Akupunktúra a stroke megelőzésében

Akupunktúra a stroke megelőzésében

Az akupunktúra napjainkban igen elterjedt, ez a különleges orvoslás már jól ismert az emberek számára.

A kínaiak szerint a világmindenség egységes egész, melyben – ahogyan Einstein évszázadokkal később kimutatta- az anyag és az energia ugyanazon jellegű realitás. Az életerő, amely fenntartja őket- a csi- szétáradt és szétszóródott az egész kozmoszban, melynek mi kis részei vagyunk, de állandó kapcsolatban mindennel. Ez a csi két alakban jelenik meg, vagyis ugyanannak a valóságnak két arculata van: a YIN és a YANG. Ezek váltják, kölcsönösen létrehozzák egymást, átalakulnak egymásba. Egymás ellentétei és kiegészítői, ugyanannak a valóságnak két oldala van, mint például a nappal és az éj, a víz és a jég.

Létünket teljesen átjárja az energia, melynek számos, külső és belső forrása van, mint a levegő, melyet belélegzünk, vagy a belőlünk kisugárzó pszichológiai lelkierő. A szerveinkkel kapcsolatban levő helyek, a bőrünket behálózó energiavonalak, csatornák, a meridiánok, melyben az energia áramlik egész életünk folyamán. Ezeken a meridiánokon találhatók a speciális „akupunktúra-pontok”, a vitális rendszernek az igazi csomópontjai. Ha a szabályos energiaáramlás blokkolódik, akkor zavar, majd hamarosan betegség keletkezik. Hagyományok tanítanak meg arra, mely pontokkal kell „erősíteni”, stimulálni a megfelelő szerveket, és ellenkezőleg, milyen más pontokat kell masszírozni ellazításukhoz, azaz megnyugtatásukra.

Már régen észrevették, hogy a bőr régiói, melyek megegyeznek az akupunktúra és a meridiánok pontjaival, különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. A receptorok továbbítják a jótékony hatású parancsokat szervezetünk mélyébe. Akupunktúrával és Dien Chammal összeköttetésbe és összhangba tudjuk hozni a szervezet belső energiáit környezetével, és megvalósítani a vitális egyensúlyt, a tökéletesen jó közérzet feltételeit.

Az emberek, valamint a belső környezet, és a külső energiák közötti kapcsolat, közelebb visznek a kínai elgondolásokhoz és ajtót nyitnak a jövő fantasztikus útjainak.

Forrás: Dr Roger Dalet professzor gondolatai alapján

Írta: Olsa Ildikó