Lazítsa el testét és lelkét az egészséges alvás érdekében

Lazítsa el testét és lelkét az egészséges alvás érdekében

 

 

ID-10058695

Egy jó alvás rendkívül fontos az általános jó közérzet szempontjából. Az elegendő alvás növeli a koncentrációt és elősegíti a kikapcsolódást. Egy embernek átlagosan napi, ill. éjszakánkénti 6-9 óra alvásra van szüksége. Mégis számos ember alvászavarral küzd, ill. gondjai vannak az elalvással. Ilyen esetben az altató bevétele a lehetséges mellékhatások miatt nem egészséges és nem is feltétlenül szükséges. Már néhány tipp is segíthet az egészséges alvásban.

A következő néhány jó tanács az egészséges alváshoz hozzájárul az alvászavarok csökkentéséhez, vagy akár megszüntetéséhez. Akinek elalvási nehézségei abból adódnak, hogy azt gondolja, hogy nem álmos, próbálkozzon egy lefekvés előtti forró fürdővel. Ugyanis egy forró fürdő megnyugtat és elálmosít.

Gyakran a stressz is okozhat elalvási problémákat. Ilyen esetben javasolt lefekvés előtt nyugtató zenét, pl.: meditációs zenét hallgatni. Ezzel a test és a lélek is ellazul.

A masszázsnak is nyugtató hatása van. Alvás előtt masszíroztassa magát pár percig partnerével. További ellazulási technikák többek között a jóga és az autogén tréning.

 

Egészséges alvás üres gyomorral

ID-100253931

Pár óránként felébredni, az ágyban forgolódni és nem tudni rendesen visszaaludni- ez hosszútávon nemcsak az idegeket rombolja, hanem a test számára is egészségtelen. Az egészséges alvás érdekében semmi esetre sem szabad közvetlenül az alvás előtt enni. Az utolsó étkezés és a lefekvés között legalább 3-4 órának kell eltelnie. Addigra lezárul az emésztés és ellazul a test.

Az egészséges alvás érdekében fontos a hálószoba megfelelő hőmérséklete. A hálószoba ne legyen se túl hideg, se túl meleg. A megfelelő szobahőmérséklet kb. 16-18 °C között van.

Lefekvés előtt ajánlott a szellőztetés. Egyszerűen lefekvés előtt tárjuk ki az ablakot 15 percre. A huzat segít az elalvásban.

Egészséges alvás a megfelelő matracon

 

 

ID-100252355

 

 

Az egészséges alváshoz szükséges egy megfelelő agybetét. Sokan éjjelente hátfájásra ébrednek, mert nem megfelelő matracon fekszenek. Ilyen esetben sürgősen keressünk fel egy szaküzletet. Fontos, hogy a szakszerű tanácsadás mellett a vevőnek az üzletben lehetősége legyen valamennyi számításba jövő matracot kipróbálni.

Fordította: Helfrich Dóra

http://www.welt.de/gesundheit/specials/ernaehrung/article8707924/Entspannen-Sie-Koerper-und-Geist-um-gesund-schlafen-zu-koennen.html